Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΡΙΖΑΡΗ
Στο δημοτικό συμβούλιο η κόντρα

Την παρουσία των πολιτών, που δε θέλουν να καταστραφεί το Αλσος Ριζάρη, στο Δημοτικό Συμβούλιο μεθαύριο Πέμπτη στις 3.30 το μεσημέρι, ζητά με ανακοίνωσή της η «Επιτροπή αγώνα για τη σωτηρία του άλσους Ριζάρη».

Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συμβολική δεντροφύτευση του χώρου, ο οποίος σχεδιάζεται να εκχερσωθεί και να οικοδομηθεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του ιδρύματος Β. και Ε. Γουλανδρή.

Στους συγκεντρωμένους πολίτες μίλησε η Δ. Διαμαντούρου από μέρους της Επιτροπής και τόνισε ότι οι κήποι της Αθήνας δεν είναι για χάρισμα σε κανέναν και για κανέναν απολύτως σκοπό και έθεσε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της.

Ο Λ. Αυδής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» κάλεσε τους πολίτες να απαιτήσουν να πάρει θέση ο Δήμος Αθηναίων, παίρνοντας μέρος στη συνεδρίαση του ΔΣ. Επίσης ο Γ. Σκλαβούνος από τη «συντονιστική επιτροπή συλλόγων και κινήσεων για την προστασία των ελεύθερων χώρων της Αθήνας και την ποιότητα ζωής», ανέφερε το παράδειγμα του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Λονδίνου, που έγινε σε παλιό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Από τη ΝΑΣ ο Θ. Παπαμάργαρης υπογράμμισε ότι το όλο εγχείρημα είναι μια «μπίζνες», ένα εμπορικό γεγονός και ότι το μουσείο θα λειτουργεί στην ουσία σαν γκαλερί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ