Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οικονομικά συμφέροντα εξυπηρετεί η αυτονόμηση της ΕΡΓΟΣΕ

Να βάλει τέλος στα σενάρια για την αυτονόμηση της ΕΡΓΟΣΕ από τον ΟΣΕ και να δώσει λύσεις στα προβλήματα δυσλειτουργίας της εταιρίας, ζητά από την κυβέρνηση το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Οπως καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, η αυτονόμηση της ΕΡΓΟΣΕ από τον ΟΣΕ εξυπηρετεί μόνο τα οικονομικά συμφέροντα, που θέλουν ανεξέλεγκτα να καρπωθούν τα κονδύλια που διατίθενται από το Γ` Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα οποία ανέρχονται σε 1,25 τρισεκατομμύρια δραχμές.

Αναφορικά με τα προβλήματα δυσλειτουργίας της ΕΡΓΟΣΕ, στην ανακοίνωση της ΠΟΣ υπογραμμίζεται ότι «τα πραγματικά προβλήματα της ΕΡΓΟΣΕ οφείλονται στην κακή οργάνωση και σε αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα» και προστίθεται ότι οι σιδηροδρομικοί ζητούν να παραμείνει η ΕΡΓΟΣΕ θυγατρική του ΟΣΕ, ενώ δε θα επιτρέψουν ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρόμου να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης οικονομικών συμφερόντων, με θύμα το σιδηρόδρομο.

Σημειώνεται ότι στην ΕΡΓΟΣΕ έχει ανατεθεί η διαχείριση 1,25 τρισ. δραχμών για την εκτέλεση όλων των σιδηροδρομικών έργων.

Στο μεταξύ, απευθείας ανάθεση «μυρίζει» η εντολή του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελή προς τη διοίκηση του ΟΣΕ να ακυρώσει το διαγωνισμό για την ανάδειξη χρηματοοικονομικού συμβούλου για τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Ως ανεπίσημη πληροφορία για την υπουργική εντολή, κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι δεν είναι πλέον απαραίτητη η ανάδειξη συμβούλου και ότι μπορεί το έργο να ανατεθεί στην ΕΡΓΟΣΕ. Αν αυτό συνδυαστεί με τις μεθοδεύσεις αυτονόμησης της ΕΡΓΟΣΕ που καταγγέλλει η ΠΟΣ, εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα ότι η ΕΡΓΟΣΕ θα γίνει το εφαλτήριο για την απευθείας ανάθεση του έργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ