Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στην πρώτη γραμμή ενάντια στις επεκτάσεις

Η Κομματική Οργάνωση Θριασίου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της - κι αφού υπενθυμίζει πως όλα αυτά τα χρόνια έχει αναπτύξει και συμμετείχε σε πολλούς και μακροχρόνιους αγώνες του λαού για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής από την ασυδοσία της λειτουργίας των βιομηχανιών - τονίζει τα εξής:

«Ο λαός του Θριασίου βρίσκεται αντιμέτωπος με μια καινούρια προσπάθεια του κ. Λάτση να γιγαντώσει τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ, με μοναδικό στόχο τον πολλαπλασιασμό των κερδών του, χωρίς να υπολογίζει έστω και στο ελάχιστο τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής. Σ' αυτή του την προσπάθεια έχει την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τις πλάτες της ΝΔ.

Η ΚΟ του ΚΚΕ στηρίζει την πραγματική ανάπτυξη της βιομηχανίας με την παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος, εναντιώνεται δε στις αποφάσεις που θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή μόνο σε κέντρο εμπορικό και υπηρεσιών, με γιγάντωση του λιμανιού. Η νέα επέκταση της "Πετρόλα" δε "χωρά" στην ήδη κορεσμένη βιομηχανική περιοχή μας, γειτονεύει με την "Πυρκάλ" - την πολεμική βιομηχανία - και με τα σπίτια των κατοίκων της Ελευσίνας».

Μάλιστα, η ΚΟ Θριασίου του ΚΚΕ υπενθυμίζει ότι στην «Πετρόλα» είχαμε συχνά ατυχήματα, με μεγαλύτερο αυτό του 1992 με τους 14 νεκρούς και τον κίνδυνο ανάφλεξης όλης της πόλης. «Μέχρι σήμερα μένουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι και δεν έχουν παρθεί τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας. Εξάλλου, για να πραγματοποιήσει τις συγκεκριμένες επεκτάσεις ο κ. Λάτσης, ζητά να εξαιρεθεί από το ΠΔ 84/84 και να αποχαρακτηριστεί από δασική συγκεκριμένη έκταση, που για χρόνια οι μαζικοί φορείς και οι κάτοικοι ζητούν να αναπλαστεί και να γίνει χώρος πρασίνου. Το ΚΚΕ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα του λαού ενάντια στις επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ