Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομικός έδωσε την εντολή

Υπόλοιπα μολύβδου στο χέρι του δράστη αποκάλυψαν χτες πως ο ιδιωτικός ντεντέκτιβ που πυροβόλησε αστυνομικό ήταν υπάλληλος άλλου αστυνομικού!

Μείζον θέμα για την ηγεσία της Αστυνομίας, αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση δημιουργεί η εμπλοκή αστυνομικού της Αμεσης Δράσης στην απόπειρα δολοφονίας του συναδέλφου του Τρύφωνα Τσεμπελίδη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του 401 ΣΝ. Ο κατηγορούμενος ως παρ' ολίγον δολοφόνος του αστυφύλακα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, λειτουργούσε κατ' εντολήν του αστυφύλακα Δημήτρη Αποστολίδη, ο οποίος υπηρετεί στην Αμεση Δράση και έχει άμεση σχέση με ιδιωτικό γραφείο ερευνών, που βρίσκεται στην οδό Γλαύστωνος 3Α στην Αθήνα. Η αποκάλυψη ήρθε να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες για επικίνδυνες σχέσεις που αναπτύσσουν εν ενεργεία αστυνομικοί με τα γραφεία ντεντέκτιβ, τα οποία στην πραγματικότητα δρουν παράνομα και όπως αποδείχτηκε με τις πλάτες της Αστυνομίας. Τέτοια γραφεία υπάρχουν δεκάδες σε όλη την Ελλάδα και επιδίδονται σε κάθε είδους παρακολουθήσεις και έρευνες. Είναι φανερό ότι όταν δεν αρκεί η δική τους τεχνική και πληροφοριακή υποστήριξη, αναζητούν συνεργάτες όχι μόνο στην Αστυνομία, αλλά και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, τροφοδοτώντας φαινόμενα διαφθοράς και παράνομης συναλλαγής. Το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των ιδιωτικών γραφείων ερευνών είναι ανύπαρκτο και η πολιτεία ποτέ δεν αποφάσισε να το καθορίσει, παρά το γεγονός ότι και από το χώρο των ίδιων των γραφείων αυτών έχει τεθεί θέμα νομοθετικής ρύθμισης της λειτουργίας τους.

Οι υποψίες των αστυνομικών για τις ύποπτες σχέσεις ενός αστυφύλακα της Αμεσης Δράσης με το γραφείο ιδιωτικών ερευνών και την εμπλοκή του στον τραυματισμό του αστυφύλακα Τρύφωνα Τσεμπελίδη, την περασμένη Παρασκευή στου Ζωγράφου, επιβεβαιώθηκαν τελικά χτες. Η Ασφάλεια ανακοίνωσε ότι την παρακολούθηση του καθηγητή Μανώλη Μπαλτατζή την είχε αναθέσει στον ιδιωτικό υπάλληλο Δημήτρη Διφωνίδη ο αστυφύλακας της Αμεσης Δράσης Ιωάννης Αποστολίδης, ο οποίος διατηρεί γραφείο ιδιωτικών ερευνών στο όνομα της γυναίκας του! Από τις εργαστηριακές εξετάσεις στην Εγκληματολογική Υπηρεσία προέκυψε επίσης ότι τον αστυφύλακα πυροβόλησε ο Δ. Διφωνίδης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πολύωρης ανάκρισής του, μετά την απόπειρα κατά του αστυφύλακα, αρνιόταν οποιαδήποτε συμμετοχή. Η Αστυνομία υποστηρίζει όμως ότι ήταν αυτός, αφού στα χέρια του ανιχνεύτηκαν κατάλοιπα μολύβδου και άλλων στοιχείων, που υποδηλώνουν ότι είχε χρησιμοποιήσει πυροβόλο όπλο πρόσφατα.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση του νόμου περί όπλων, παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας, εξύβριση, υπόθαλψη εγκληματία, ψευδορκία και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Ο δικηγόρος του Διφωνίδη είπε ότι ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για αστυνομική πλάνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ