Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ
Σοβαρό πρόβλημα με το νερό

To νερό του δικτύου υδροδότησης του Δημοτικού Διαμερίσματος Εξοχής του Δήμου Χορτιάτη Θεσσαλονίκης περιέχει ίχνη μαγγανίου και σιδήρου που ξεπερνούν κατά πολύ τα ανώτατα επιτρεπτά όρια, όπως προκύπτει από σχετικό έλεγχο που ενήργησε το Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Νερού της «ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ», και καθιστούν το νερό ακατάλληλο για πόση.

Τα παραπάνω καταγγέλθηκαν στη συνέλευση κατοίκων της Εξοχής που έγινε με πρωτοβουλία της «Δημοτικής Κίνησης Πολιτών» στο Δημοτικό Σχολείο Εξοχής. Οι δημότες κατέκριναν τη στάση της δημοτικής αρχής, που δεν ενημέρωσε έγκαιρα και επαρκώς τους κατοίκους για το πρόβλημα αυτό καθ' αυτό, αλλά και για τις άμεσες ενέργειες που επιβάλλεται να γίνουν για τη λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος. Στη συνέλευση αποφάσισαν να απαιτήσουν άμεση και τακτική ενημέρωση από το Δήμο Χορτιάτη μέχρι την αποκατάσταση υδροδότησης της περιοχής με κατάλληλης ποιότητας νερό, την άμεση λήψη μέτρων για την υγιεινή υδροδότηση της περιοχής και τη συνέχιση των λαϊκών κινητοποιήσεων για την επίλυση του προβλήματος.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως η δημοτική αρχή, προκειμένου να αποφύγει τις αντιδράσεις των πολιτών, έριξε στο δίκτυο υδροδότησης νερό από τη λεγόμενη γεώτρηση Μαντίκου, γνωρίζοντας πως αυτό ήταν ακατάλληλο για πόση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ