Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η πρόληψη χρειάζεται έργα και χρήματα

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Κανταρτζή προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Λ. Παπαδήμα για την αντιμετώπιση των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ

«Η προπαγάνδα της κυβέρνησης και οι μεγαλόστομες διακηρύξεις διαφόρων κυβερνητικών στελεχών για την πολιτική της στον τομέα της πρόληψης και της καταπολέμησης των ναρκωτικών, ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα», καταγγέλλει ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Λ. Παπαδήμα.

Ο κομμουνιστής βουλευτής επισημαίνει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο έχει αποδυναμώσει και έχει αφήσει χωρίς κονδύλια τις κοινότητες που ακολουθούν «στεγνά» προγράμματα, αλλά και αυτές ακόμη που υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική τις έχει οδηγήσει σε μαρασμό.

«Ενδεικτικό για τη στάση της κυβέρνησης, στο τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών, είναι αυτό που συμβαίνει στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τον οργανισμό, δηλαδή, που σύμφωνα με την κυβερνητική πολιτική σχεδιάζει και υλοποιεί τις πολιτικές πρόληψης και απεξάρτησης σε εθνικό επίπεδο», υπογραμμίζει ο Α. Κανταρτζής και τονίζει: «Οι μισθοί πείνας, η αβεβαιότητα για τις θέσεις εργασίας, ο αυταρχισμός της διοίκησης του οργανισμού, που αρνείται να εφαρμόσει τη Συλλογική Σύμβασης Εργασίας, καθώς και πολλά προβλήματα στη λειτουργία του οργανισμού είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ήδη δύσκολο έργο τους. Η άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους εξανάγκασε τους εργαζομένους να καταφύγουν σε επίσχεση εργασίας, που ξεκίνησε από τον περασμένο Δεκέμβρη και συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

«Με δεδομένο ότι η πρόληψη και η απεξάρτηση από τα ναρκωτικά δεν μπορεί να υλοποιηθεί με λόγια, αλλά χρειάζεται έργα και κονδύλια», ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας αν θα ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ