Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΔΙΩΓΜΟ
εκπαίδευσης και μόρφωσης

Τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί τώρα να επιστρατεύσει η κυβέρνηση, για τη στήριξη της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης

Σε μια κακότεχνη προσπάθεια εξωραϊσμού της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της και διασκέδασης της αυξανόμενης αγανάκτησης μαθητών και γονιών, κατέφυγε χτες η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Παιδείας. Ουσιαστικά, όμως, έκανε φανερή την εμμονή της, να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Και, μάλιστα, με δυο κινήσεις. Την πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Γερ. Αρσένη, "συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τρόποι, για την αποτελεσματική στήριξη του κυβερνητικού έργου απ' όλο το φάσμα του κόμματος", αλλά και με το αδικαιολόγητο και βάρβαρο χτύπημα, από τα ΜΑΤ, των Ελλήνων φοιτητών της Γιουγκοσλαβίας και των γονιών τους, που διεκδικούν τη μετεγγραφή τους σε ελληνικά ΑΕΙ.

Τα δήθεν φιλολαϊκά εκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης είναι μέτρα αντιλαϊκά, ταξικά, προσαρμοσμένα στη φιλομονοπωλιακή ανάπτυξη της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση, υπογράμμισε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωση - απάντηση στις δηλώσεις του Γερ. Αρσένη και καλεί τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συντονίσουν τα βήματά τους με την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους και ν' απαιτήσουν από κοινού την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων. Να διεκδικήσουν ολόπλευρη μόρφωση για όλους.


ΣΕΛ.  20   -   21

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ