Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Απεργιακό "μπλόκο"

Μετά την 24ωρη, μαζική απεργία στο Μηχανογραφικό Κέντρο της, η διοίκηση αναδιπλώθηκε

Με τη συμμετοχή του 100% του προσωπικού, αλλά και με τη συμπαράσταση των εργαζομένων του Νομισματοκοπείου - που έκαναν δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση - πραγματοποιήθηκε χτες η προειδοποιητική 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Μηχανογραφικό Κέντρο της Τράπεζας της Ελλάδος,στο Χολαργό.

Από τις 5.30 το πρωί, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της τράπεζας περιφρούρησαν μαζί με τους απεργούς την κινητοποίηση και δεν επέτρεψαν την είσοδο ούτε στο προσωπικό ασφαλείας, ούτε στον διευθυντή του Μηχανογραφικού Κέντρου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για σειρά προβλημάτων τους και για την ανάθεση εργασιών του Κέντρου σε ιδιώτες.

Η διοίκηση της τράπεζας, μετά τη μαζικότητα της κινητοποίησης, κάλεσε τη διοίκηση του σωματείου και συμφώνησε στη δρομολόγηση λύσεων των προβλημάτων των εργαζομένων στο μηχανογραφικό κέντρο.

Ο Γ. Βαμβακούσης,αντιπρόεδρος του ΣΥΤΕ, τόνισε μιλώντας στο "Ρ": "Οταν ο σύλλογος δείχνει αποφασιστικότητα και αγωνιστική ενότητα, τότε οι εργαζόμενοι μπαίνουν μπροστά και έχουν και συμμετοχή και επιτυχίες. Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί μια καλή επένδυση για τη λύση και των γενικών προβλημάτων, που εδώ και πολύ καιρό η διοίκηση αφήνει να εκκρεμούν. Είναι θετικό της κινητοποίησης ότι η διοίκηση δεσμεύτηκε να δώσει άμεσα λύση στα ζητήματα που ο σύλλογος, με υπόμνημα, έχει θέσει. Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά, ότι μόνο με αγωνιστική ενότητα μπορούν να λυθούν ζητήματα και ότι ο κοινωνικός διάλογος και η αλληλογραφία, μόνο σε υπονόμευση των αιτημάτων οδηγεί. Υπενθυμίζω ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της από συλλογικές συμβάσεις εργασίας και δικαστικές αποφάσεις, δε λύνει το ασφαλιστικό, εφάπαξ και άλλα σοβαρά ζητήματα, ενώ κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το μέλλον και την απασχόληση του προσωπικού της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ