Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΔΥ
Σταθερά στον αγώνα

Ελέγχονται σήμερα καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας, συνεχίζουν αγωνιστικά οι εργαζόμενοι

Τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της "Γενικής Εταιρίας Δομικών Υλικών" (ΓΕΔΥ), στη Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης,που εδώ και 12 μέρες πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα Μάη - Ιούνη,θα επισκεφθεί σήμερα ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Θ. Κυριακίδης,μαζί με κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας.Στόχος της επίσκεψης είναι η διενέργεια ελέγχου, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες σε βάρος της εταιρίας, για σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών εργασίας και των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.

Στο μεταξύ, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, δηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΓΕΔΥ, παρά τις παράνομες απολύσεις συνδικαλιστών και τις απειλές της διεύθυνσης με στόχο τη διάλυση του σωματείου, που δημιούργησαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι προκειμένου να αμυνθούν στην αντεργατική επίθεση της εταιρίας. Χαρακτηριστικό είναι, πως η διεύθυνση της εταιρίας απαιτεί εκβιαστικά τη διάλυση του σωματείου σαν προϋπόθεση για την καταβολή των δεδουλευμένων! Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας, επιδιώκοντας την τρομοκράτηση των εργαζομένων απαιτούν να κατεβάσουν οι εργάτες, που συνεχίζουν αποφασιστικά την επίσχεση εργασίας, το πανό στο οποίο αναγράφονται τα αιτήματά τους και να σταματήσουν κάθε δημοσιοποίηση του αγώνα τους.

Η εταιρία εξάλλου, όπως καταγγέλλει το σωματείο, κοινοποίησε στο σωματείο ότι όλοι οι εργαζόμενοι θεωρούνται απολυμένοι, αφού δεν επέστρεψαν στις εργασίες τους.

Το σωματείο εργαζομένων θεωρεί τις ενέργειες της διεύθυνσης σαν ένα απαράδεκτο δείγμα "καταπάτησης κάθε αρχής δημοκρατικής νομιμότητας" και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον ενωτικό του αγώνα μέχρι τη δικαίωση των εργαζομένων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ