Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στο στόχαστρο το ωράριο

Καταγγέλθηκε η παραβίαση του ωραρίου, από EUROBANK, ΑΣΠΙΣ, Πειραιώς

Με συναντήσεις και προειδοποιήσεις ότι θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη, αλλά χωρίς καμιά κινητοποίηση των εργαζομένων, αντιμετωπίζει η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΤΟΕ την αυθαίρετη και παρατεταμένη παραβίαση του ωραρίου εργασίας και συναλλαγών από μια σειρά τράπεζες και ειδικότερα τις EUROBANK, ΑΣΠΙΣ και Πειραιώς.

Χτες, το προεδρείο της ΟΤΟΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου και τον υφυπουργό Χρ. Πρωτόπαππα."Ζητήσαμε την τήρηση του συμβατικού, νομοθετικά κατοχυρωμένου ωραρίου εργασίας και συναλλαγών", δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δ. Κουσελάς.Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι έδωσε εντολή στην Επιθεώρηση Εργασίας να εξετάσει το βάσιμο των καταγγελιών και πρόσθεσε ότι η παραβίαση του ωραρίου είναι ποινικό αδίκημα.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ δήλωσε, ακόμη, ότι το ωράριο παραβιάζεται κατά "προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο", ωστόσο καμία αναφορά δεν έκανε στην ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών από την ομοσπονδία, για την απόκρουση της εργοδοτικής ασυδοσίας, συνεχίζοντας, έτσι, στο δρόμο της αδρανοποίησης των εργαζομένων, αν και η παραβίαση του ωραρίου είναι μακρόχρονη και γνωστή στην ΟΤΟΕ εδώ και καιρό.

Η παραβίαση του ωραρίου, που έχει κοινοποιηθεί σε πελάτες και εργαζόμενους με εγκυκλίους των τριών τραπεζών, έχει καταγγελθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον εισαγγελέα, ενώ ενδέχεται η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση των τραπεζών, όπως υποστήριξε το προεδρείο της ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ