Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
"Μια φωνή, μια γροθιά... "!

Μαζική και δυναμική η συμμετοχή, στο χτεσινοβραδινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη, κόντρα στην αντεργατική πολιτική, εργοδοτών, ΕΕ, κυβέρνησης

Στο άγαλμα του Βενιζέλου συγκεντρώθηκε χτες το βράδυ η πρωτοπόρα εργατιά της Θεσσαλονίκης, εργάτες, υπάλληλοι, οικοδόμοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.Με οργισμένο "ποτάμι" αντίστασης, στα σχέδια υποταγής και εξαθλίωσης, της κυβέρνησης, των επιτελείων της ΕΕ και του κεφαλαίου, έμοιαζε η πορεία των συγκεντρωμένων στο κέντρο της πόλης, που κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.Το μεγάλο αυτό συλλαλητήριο έγινε δίπλα στο κιόσκι που έχουν στήσει οι απεργοί της ΒΑΛΚΑΝ,για την προβολή του αγώνα τους και ξεπέρασε σε όγκο και παλμό τις προσδοκίες των οργανωτών. Δημιούργησε τη στέρεη βάση για διεύρυνση των συσπειρώσεων στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με στόχο την ανάδειξη του ταξικού πόλου σε ηγετική δύναμη της εργατικής αντεπίθεσης.

Με υψωμένες τις γροθιές και με τα βροντερά τους συνθήματα, οι διαδηλωτές έδωσαν τη δική τους αγωνιστική απάντηση στη γραμμή της υποταγής που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Εδειξαν τον άλλο δρόμο για το εργατικό κίνημα.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΓΕΔΥΒ. Μιχαλακόπουλος.Ο κεντρικός ομιλητής, ο Θ. Μητρούδας,στέλεχος του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΒΑΛΚΑΝ,μεταξύ άλλων υπογράμμισε: "Η κυβέρνηση αντί να συνετιστεί από το μήνυμα των ευρωεκλογών συνεχίζει την αντεργατική της επίθεση με αμείωτη ένταση. Ο δρόμος που έχει επιλέξει, δρόμος τυφλής υποταγής και δουλοπρέπειας απέναντι στα αφεντικά της, τον ΣΕΒ και τα επιτελεία των πολυεθνικών στις Βρυξέλλες, δεν της αφήνει περιθώρια να κρίνει νηφάλια και αντικειμενικά τις διαθέσεις και τις ανάγκες των λαϊκών μαζών.

Το κάλπικο όραμά τους για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ εκφράζεται στην πόλη μας και με το "Θεσσαλονίκη κέντρο ανασυγκρότησης των Βαλκανίων". Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το όραμά τους είναι ποτισμένο με το αίμα των λαών της Βαλκανικής, από το θάνατο που σκόρπισαν οι ΝΑΤΟικές βόμβες. Είναι όραμα γεμάτο ανεργία και εγκατάλειψη για τους εργαζόμενους του νομού μας". Τέλος, κάλεσε κάθε τίμιο εργαζόμενο να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ, για να σταλεί αποφασιστικά το μήνυμα ενότητας και αγώνα ενάντια στη βαθιά αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από τη συγκέντρωση διακηρύττει την απόφαση να συγκροτηθούν παντού επιτροπές αγώνα,να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να ενισχυθεί το ταξικό ρεύμα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στις άμεσες διεκδικήσεις, οι εργαζόμενοι ζήτησαν λύση στα προβλήματα επιβίωσης τωνΒΑΛΚΑΝ, ΕΛΛΕΝΙΤ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ,τον αυστηρό έλεγχο στις απολύσεις,το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων στον Δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ, ίσες παροχές και δικαιώματα στους αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με μπροστάρηδες τους εργαζόμενους της ΒΑΛΚΑΝ, της ΕΛΛΕΝΙΤ, της ΓΕΔΥ, και της ΠΟΕΕΠ, ακολουθούμενους από τους οικοδόμους και όλη την αγωνιζόμενη εργατιά. Ολοι μαζί βροντοφώναξαν "μια φωνή μια γροθιά στον αγώνα η εργατιά",και απαίτησαν "μέτρα τώρα για την ανεργία όχι επιδότηση στην εργοδοσία"!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γύρισαν με άδεια χέρια (2004-02-05 00:00:00.0)
Τσακίζει κόκαλα σε κάθε περιοχή η ανεργία (2003-06-07 00:00:00.0)
"Υποδοχή" από τους εργαζόμενους της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ (1999-09-04 00:00:00.0)
Κραυγή αγωνίας και οργής (1998-02-18 00:00:00.0)
Η ανεργία στη Θεσσαλονίκη και η διέξοδος (1997-12-28 00:00:00.0)
Αγωνιστική ανάταση (1996-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ