Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αγώνες κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες

Την ίδια ημέρα που ανακοινώνονταν τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία ο τραπεζικός δανεισμός των ελληνικών νοικοκυριών, ως συνέπεια του "ξεζουμίσματος" των προηγούμενων ετών, ανήλθε στα 2,81 τρισ. δρχ. και η καταλήστευσή τους από τα υψηλότερα επιτόκια που υπάρχουν στην Ευρώπη από τις τράπεζες, είναι πέρα από κάθε αμφιβολία, την ίδια ημέρα, το Συνδικάτο των τραπεζοϋπαλλήλων (η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ), διάλεξε να αποδείξει ότι πάνω από τα συμφέροντα των εργαζομένων, εντός και εκτός των τραπεζών, βάζει τα συμφέροντα των τραπεζιτών.

Είναι πρόκληση, να ακούει κανείς τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ Δ. Κουσελά το μόνο που βρίσκει να λέει είναι πως "τα νοικοκυριά πρέπει να γνωρίζουν ότι τράπεζες δεν είναι εκκλησίες". Και την ίδια στιγμή η ΟΤΟΕ να... αγωνίζεται για ένα θεσμικό πλαίσιο "υγιούς ανταγωνισμού", για τις εξαγορές και συγχωνεύσεις των τραπεζών.

Οταν, όμως, οι "πλειοψηφίες" των συνδικάτων έχουν συμβιβαστεί ή ξεπουληθεί, στους εργαζόμενους δε μένει άλλος δρόμος από την οργάνωση ενωτικών ταξικών αγώνων, παρά και ενάντια σε αυτή την υποτακτική στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ