Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ισες αποστάσεις από τους υποψήφιους "μνηστήρες"

Η παρουσίαση της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς στους Ελληνες θεσμικούς επενδυτές στιγμάτισε κατά τη χτεσινή μέρα τη μάχη, που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στους δύο μονομάχους (Λάτση - Σάλλα) για την απόκτηση του ελέγχου της Τράπεζας Εργασίας. Και ενώ τις προηγούμενες μέρες, η αγορά προέβλεπε νέα κίνηση βελτιωμένης προσφοράς εκ μέρους του ομίλου της Πειραιώς μετά τη βελτιωμένη πρόταση της προηγούμενης βδομάδας από τον όμιλο Λάτση, χτες, πληροφορίες (που δεν επιβεβαιώθηκαν, ωστόσο) μιλούσαν για "πισωγύρισμα" της πλευράς Σάλλα, με στόχο να αφήσει ελεύθερο το πεδίο στον ανταγωνιστή του...

Οι παραπάνω πληροφορίες, η βασιμότητα - ή μη - των οποίων θα φανεί στις επόμενες μέρες, ήρθαν στην επιφάνεια μετά την προχτεσινή στάση που επέδειξε η διοίκηση της Τράπεζας Εργασίας, η οποία προσπάθησε με δημόσια ανακοίνωσή της να κρατήσει ίσες αποστάσεις απέναντι στους δύο υποψήφιους "μνηστήρες", που ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της τράπεζας. Σε επίσημη ανακοίνωσή του το ΔΣ της Τράπεζας Εργασίας δήλωσε "δικαιωμένο στις μέχρι τώρα προσπάθειες που κατέβαλε για τη διασφάλιση των συμφερόντων των μετόχων".

Στο ίδιο πνεύμα επισήμανε ότι "η αντιπροσφορά της Τράπεζας Πειραιώς και η βελτιωμένη προσφορά της Consolidated Eurofinance Holdings, δημιουργούν καλύτερους όρους για τους μετόχους της Τράπεζας Εργασίας και τους δίνουν τη δυνατότητα επιλογής". Αξιοποιώντας το αυξημένο ενδιαφέρον των υποψηφίων αγοραστών, με στόχο την απόσπαση ακόμη μεγαλύτερου τιμήματος ανά μετοχή, το ΔΣ της Τράπεζας Εργασίας, δήλωσε πως συνεχίζει - σε συνεργασία με το χρηματοοικονομικό σύμβουλο Warburg DillonRead - τις διαβουλεύσεις με τους δύο ενδιαφερόμενους, με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων όλων των μετόχων της Τράπεζας Εργασίας καθώς και των εργαζομένων της.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες διαβουλεύσεις της διοίκησης της Τράπεζας με τους υποψήφιους αγοραστές των ομίλων Πειραιώς και Λάτση, στην προχτεσινή ανακοίνωση είχε επισημανθεί ότι το ΔΣ θα λάβει υπόψη του τις προθέσεις των δύο ενδιαφερομένων για τους όρους της μελλοντικής συγχώνευσης, δεδομένου ότι και οι δύο προσφορές αρχικά αφορούν σε ένα μέρος των μετοχών της Τράπεζας Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ