Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τρία τρισ. είναι αυτά...

ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ μας κατηγορούν κιόλας! Ο λόγος για την υπόθεση των καταναλωτικών δανείων από τις τράπεζες, που φτάσανε, όπως υπολόγισε η Τράπεζα της Ελλάδας, τα 3 περίπου τρισεκατομμύρια. Πρέπει να σταματήσουμε την ...καταναλωτική μανία, λένε, γιατί θα ανέβει ο πληθωρισμός!

Καταλάβατε τι γίνεται εδώ; Από τη μια, κρατάνε τους μισθούς σε επίπεδα αίσχους, η ανεργία καλπάζει, αφήσανε ελεύθερες τις τράπεζες να κάνουν νόμιμη τοκογλυφία με τους γνωστούς διαβόητους όρους και τα μικρά γράμματα στις χορηγήσεις δανείων και, από πάνω, λένε ότι φταίει ο ελληνικός λαός!

Δε λέμε, 3 τρισεκατομμύρια δεν είναι και λίγα. Ενα τρίτο περίπου του κρατικού προϋπολογισμού είναι αυτό και το γεγονός ότι τα χρωστάνε οι Ελληνες εργαζόμενοι είναι σαφώς ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός. Ομως, πρέπει να αναζητηθούν οι πραγματικοί φταίχτες.

ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ και το ποιος θα δικαστεί για τα επεισόδια που έγιναν πριν από λίγες μέρες στο μπαρ "Πρίβιλετζ" έχει τη σημασία του, αλλά το "ψαχνό" βρίσκεται αλλού. Κι ας κάνουν οι αρμόδιοι ότι δεν το βλέπουν.

Το σοβαρό ερώτημα είναι ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι, που έχουν το δικαίωμα σε νυχτερινά κέντρα (συνήθως δίχως άδειες) να διατηρούν ...ιδιωτικούς στρατούς από μπράβους, και, μάλιστα, οπλισμένους, οι οποίοι αποφασίζουν ποιοι θα μπαίνουν στο μαγαζί και έχουν και το ελεύθερο να χτυπάνε τον κόσμο!

Κράτος υποτίθεται ότι υπάρχει, εισαγγελείς υποτίθεται ότι υπάρχουν, αρχές παντός είδους, επίσης, υπάρχουν, ας δουν τι θα κάνουν γι' αυτό το φαινόμενο, που δεν είναι καινούριο και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Είναι γνωστό ότι αυτά τα κέντρα είναι ιδιαίτερα επικερδείς επιχειρήσεις και οι μεγάλοι τζίροι είναι, επίσης, γνωστό ότι παράσχουν τη δυνατότητα ...υψηλής πολιτικής στήριξης στους ιδιοκτήτες τους. Αυτή η ιστορία είναι ίσως μια αφορμή για να μάθουμε ...πόσο υψηλή είναι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ