Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέτωπο για πραγματική λαϊκή κυριαρχία!

Ανακοίνωση του Γρ. Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 25 χρόνια απ' την κατάρρευση της δικτατορίας 1967 - '74

Να βρεθεί σε θέση μάχης κατά του νέου ΝΑΤΟ και της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας που αναγορεύει τα λαϊκά κινήματα σε τρομοκρατικά, καλεί το ΚΚΕ το λαό στην 25η επέτειο από την κατάρρευση της χούντας.Στην ανακοίνωση του Γρ. Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται συγκεκριμένα:

"Είκοσι πέντε χρόνια μετά την κατάρρευση της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, το ΚΚΕ καλεί το λαό να βρεθεί σε θέση μάχης κατά του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ και της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας, που αναγορεύουν τα λαϊκά κινήματα σε τρομοκρατικούς μηχανισμούς.

Πριν από 25 χρόνια η άσκηση της τρομοκρατίας των τανκς παραμερίστηκε και πήρε πρωτεύουσα θέση η άσκηση εκείνης της τρομοκρατίας που συγκαλύπτεται με τον μανδύα της τυπικής υποκριτικής δημοκρατίας υπέρ του πλούτου. Αυτό σημαίνει ότι η πάλη για φιλολαϊκές εξελίξεις παραμένει στο επίκεντρο.

Η δημοκρατία που βιώνει σήμερα ο λαός εκφράζεται με την τρομοκρατική πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την κυριαρχία των μονοπωλίων, που καταργεί ακόμη και τις πιο στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες και αντιδραστικοποιεί την κοινωνικοπολιτική ζωή σε όλα τα μέτωπα.

Οι επεμβάσεις του ΝΑΤΟικού στρατού και των βομβαρδιστικών του ονοματίζονται ανθρωπιστικές ενέργειες και η εφαρμογή της Συμφωνίας του Σένγκεν μέσο πρόληψης της εγκληματικότητας! Η συνεχής κατάργηση δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, η χρησιμοποίηση των ξένων εργατών ως μοχλού πίεσης για να εξευτελιστούν πλήρως τα μεροκάματα και οι μισθοί, βαφτίζονται κίνητρο για την παραγωγικότητα. Οι απολύσεις και η τρομοκρατία των εργοδοτών υιοθετούνται και ενθαρρύνονται από την κυβέρνηση ως μέσα αύξησης των επενδύσεων! Τα ΜΑΤ, η ιδεολογική τρομοκρατία, οι μηχανισμοί εξαγοράς και εκβιασμών, η παραπληροφόρηση του λαού και η προσπάθεια να μένει στο σκοτάδι, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Αυτή είναι η δημοκρατία για την οποία θριαμβολογούν κυβέρνηση και κόμματα που υπερασπίζονται τη "νομιμότητα" της καταπίεσης και την "τάξη" της συμμόρφωσης του λαού στο μονόδρομο της πλουτοκρατίας.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει και πάλι την αναγκαιότητα της συγκρότησης του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου ως μέσο για ν' ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική και όχι την ψευδεπίγραφη λαϊκή κυριαρχία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ