Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μετανάστες μόνο για "μαύρη εργασία";

Ασφαλώς και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την επιστολή του αγροτικού συλλόγου Κρύας Βρύσης Πέλλας, με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να "χαλαρώσουν τα μέτρα για τους λαθρομετανάστες για διάστημα ενός τριμήνου", γιατί χρησιμοποιούν τους Αλβανούς εργάτες για τη συγκομιδή των προϊόντων και σε άλλες εργασίες στα χωράφια.

Η ανακοίνωση εμφορείται από τη γνωστή ρατσιστική αντίληψη, που θέλει τους οικονομικούς μετανάστες φτηνή εργατική δύναμη, χωρίς ίσα δικαιώματα με τους Ελληνες εργαζόμενους, ως μαύρη αγορά εργασίας και μάλιστα να βρίσκονται υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απέλασης, μόλις τελειώσουν "οι εργασίες". Δε λείπουν, μάλιστα, και οι καταγγελίες ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι εργοδότες μόλις τελειώσουν τη "δουλιά" που θέλουν να κάνουν, καλούν την Αστυνομία να τους συλλάβει, για να μην τους πληρώσουν ακόμα και τα άθλια μεροκάματα των 4.000 - 5.000 δρχ.

Μόνο μια πολιτική, που διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της παροχής όλων των δικαιωμάτων που ανήκουν στους αλλοδαπούς εργάτες, μπορεί να δώσει τη λύση που πρέπει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ