Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το φαινόμενο των καθυστερήσεων

Συνήθως, το φαινόμενο χρησιμοποιείται, για να συκοφαντηθεί - είτε συνειδητά είτε όχι - η "Ολυμπιακή Αεροπορία". Πρόκειται, όμως, για ένα πανευρωπαϊκό - και όχι μόνο - φαινόμενο και δεν έχει ουσιαστικά καμιά σχέση, με την "Ολυμπιακή Αεροπορία" και την ποιότητα των υπηρεσιών της. Αναφερόμαστε στο γνωστό σε όλους φαινόμενο των καθυστερήσεων.

Στον τεράστιο αριθμό των 350.000, υπολογίζει η βρετανική εφημερίδα "Σάντεϊ Τάιμς", τις πτήσεις, που θα παρουσιάσουν καθυστέρηση, μέσα στην τουριστική περίοδο, καθώς το ευρωπαϊκό σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αδυνατεί να ανταποκριθεί πλέον στον αριθμό των πτήσεων, που προκαλεί το παραθεριστικό κύμα. Τα ίδια, περίπου, προβλέπει και η Ενωση Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιριών, η οποία υπολογίζει ότι 6.000 πτήσεις καθημερινά θα παρουσιάζουν καθυστέρηση, ενώ συμπληρώνει πως ο μέσος όρος των καθυστερήσεων αυτών θα ανέβει στα 29 λεπτά της ώρας, από τα 21, που ήταν το Μάη. Και ο καθένας καταλαβαίνει, βέβαια, πως όταν συμβεί μια καθυστέρηση διεθνούς πτήσης σ' ένα αεροδρόμιο, προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα σε άλλα.

Φανταζόμαστε πως η κατάσταση αυτή, η οποία δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη, ήταν γνωστή στους κυβερνητικούς και άλλους αρμοδίους της "Ολυμπιακής". Γιατί, τότε, αφήνουν, τόσον καιρό, να σέρνεται η συκοφαντική επιχείρηση των καθυστερήσεων, τόσο ενάντια στην εταιρία, όσο και κατά των εργαζομένων σ' αυτήν;

Υ.Γ. Ρητορική είναι η ερώτηση. Ξέρουμε γιατί το κάνουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ