Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Δεν έχει "φράγκο" αν δε φύγει ο Μιλόσεβιτς!

Στρατής Κόρακας: Προχωρούν στην ολοκλήρωση του εγκλήματος σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.-

Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε χθες να αρνηθεί κάθε βοήθεια προς τη Σερβία όσο ο Πρόεδρος Μιλόσεβιτς βρίσκεται στην εξουσία.

"Με εξαίρεση την ανθρωπιστική βοήθεια, καμιά άλλη βοήθεια δεν πρόκειται να χορηγηθεί στη Σερβία όσο ο Μιλόσεβιτς βρίσκεται στην εξουσία", αναφέρεται στο ψήφισμα.

Αντίθετα, προστίθεται, θα υποστηριχτούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που προσπαθούν να ξαναφέρουν τη Γιουγκοσλαβία στην οικογένεια των δημοκρατικών εθνών.

Σε ανάλογη συμφωνία είχαν φτάσει οι "Δεκαπέντε" την περασμένη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες.

Η νέα πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Νικόλ Φοντέν, δήλωσε χθες ότι θα μεταβεί σύντομα στην Πρίστινα για να δείξει το ενδιαφέρον του Σώματος για την ανοικοδόμηση του Κοσσυφοπεδίου και τη σταθεροποίηση των Βαλκανίων.

Με δήλωσή του σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κόσσοβο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας τονίζει:

"Οι ευρωενωσίτες ιμπεριαλιστές έχουν για άλλη μια φορά και την ευρωκοινοβουλευτική κάλυψη των εγκλημάτων τους. Από κοινού συντηρητικοί και σοσιαλδημοκράτες, για μια ακόμα φορά, έδειξαν με την ψήφο τους ότι όχι μόνον αρνούνται να πάρουν υπόψη το μήνυμα των λαών, που εκφράστηκε και στις ευρωεκλογές, αλλά είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση του εγκλήματος των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού και των Βαλκανίων".

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ κατάγγειλαν και καταψήφισαν το ψήφισμα για το Κοσσυφοπέδιο, ενώ, προχτές, με την ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Στρ. Κόρακας κατήγγειλε το ιμπεριαλιστικό έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας και την απαράδεκτη στάση του Ευρωκοινοβουλίου.

  • Στο ίδιο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπερψηφίστηκε τροπολογία που κατατέθηκε από το Ευρωπαϊκό Κόμμα, με την οποία απορρίπτεται η απόφαση του Συμβουλίου να τοποθετήσει την έδρα του Οργανισμού Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ