Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ
Χρέος και του υπουργείου Αμυνας

Την ανάγκη συμμετοχής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στην πρωτοβουλία της ΠΕΑΕΑ Μαγνησίας για ανέγερση μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στη Μακρινίτσα Μαγνησίας, στον τόπο εκτέλεσης Ελλήνων πατριωτών, τονίζουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Αμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, Αχ. Κανταρτζής και Β. Μπούτας.

"Οι πολύχρονες, επίμονες και επίπονες προσπάθειες της ΠΕΑΕΑ Μαγνησίας, τονίζεται στην Ερώτηση, για την ανέγερση Μνημείου στον τόπο εκτέλεσης Ελλήνων πατριωτών, έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Μνημείο τιμής, σεβασμού και ευλάβειας της μνήμης των ηρώων μαρτύρων εκτελεσθέντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου, καθώς και Ελλήνων πατριωτών της Μαγνησίας και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.

Η ανακοίνωση, όμως, της ΠΕΑΕΑ Μαγνησίας ότι μπορεί να ξεκινήσει το έργο του Μνημείου, δε θα υλοποιηθεί αν πέρα από τη δωρεάν παραχώρηση της απαιτούμενης έκτασης από την Κοινότητα Μακρινίτσας, την προσφορά ως δωρεά της μακέτας και της επίβλεψης του έργου από τον αντιστασιακό καλλιτέχνη Θ. Φάμπα και άλλες προσφορές, δε συμμετέχει και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ουσιαστικά, στη δαπάνη του έργου, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των εκτελεσθέντων αγωνιστών της περιοχής".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Αμυνας αν είναι στις προθέσεις του να ενισχύσει την παραπάνω ευγενή προσφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ