Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέος κύκλος συναντήσεων

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-

Νέα συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ θα έχει, το Σάββατο, ο Εχούντ Μπάρακ, ο οποίος στη συνέχεια θα συναντηθεί και με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε, για άλλη μια φορά, σε όλους τους δυνατούς τόνους ότι είναι αποφασισμένος να δώσει ώθηση στην "ειρηνευτική διαδικασία" στη Μέση Ανατολή.

Χτες, πάντως, ο Μουμπάρακ, κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτου διαγγέλματός του προς τον αιγυπτιακό λαό, με αφορμή τον εορτασμό της 47ης επετείου από την ανατροπή της μοναρχίας, τόνισε ότι η επίτευξη συνολικής ειρήνης στην περιοχή Μέσης Ανατολής είναι πολύ σημαντική για όλους τους λαούς και για ολόκληρο τον κόσμο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι "οι τελευταίες εξελίξεις είναι πραγματικά πολύ θετικές για το μέλλον". Εξίσου ενθαρρυντικές ήταν και οι χτεσινές δηλώσεις του Λιβανέζου πρωθυπουργού Σαλίμ Χος.

Την αισιοδοξία του, έστω και συγκρατημένη, για το μέλλον της "ειρηνευτικής διαδικασίας" στη Μέση Ανατολή δεν έκρυψε ούτε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάν, ο οποίος χτες συναντήθηκε στην Ιερουσαλήμ με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Εζέρ Βάιζμαν και με τον πρωθυπουργό Εχούντ Μπάρακ. Ο Αθνάρ αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες των συνομιλιών που είχε, τόσο στην Ιερουσαλήμ όσο και στη Δαμασκό πριν από μερικές ημέρες, και αρκέστηκε να εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι "και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να κάτσουν στο τραπέζι των συνομιλιών και μάλιστα πολύ σύντομα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ