Κυριακή 25 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαράδεκτη η επίσκεψη στο Ουρόσεβατς

Την κατεχόμενη επαρχία της Σερβίας, το Κόσσοβο, επισκέπτεται την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, προκειμένου να συμβάλει και αυτός στην προσπάθεια "νομιμοποίησης" της αθλιότητας που συντελέστηκε και εξακολουθεί να συντελείται από τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους

Στην κατειλημμένη, από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, επαρχία της Σερβίας και αναπόσπαστο τμήμα του γιουγκοσλαβικού κράτους, στο Κόσσοβο, θα βρεθεί την προσεχή Τρίτη ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

Η απόφαση του πρωθυπουργού, πρέπει να σημειωθεί, πραγματοποιείται παρά την αρνητική εισήγηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Μάλιστα, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, "ίσως να έχει δημιουργηθεί και κάποια δυσαρέσκεια γιατί το υπουργείο Εξωτερικών αγνοήθηκε από αυτή τη διαδικασία".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι δεν έλαβε καθόλου μέρος στη διοργάνωση της επίσκεψης και οι σχετικές συνεννοήσεις, δηλαδή η ανακοίνωση προς το γιουγκοσλαβικό υπουργείο Εξωτερικών ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Ουρόσεβατς έγιναν με συνεννόηση "στρατιωτικών παραγόντων των δύο χωρών", όπως είπε σε δήλωσή του την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας.

Η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στο Ουρόσεβατς, όπως σημειώνουν Ελληνες διπλωμάτες, εντάσσεται στην προσπάθεια των ΝΑΤΟικών χωρών να "νομιμοποιήσουν" την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην κατεχόμενη επαρχία της Σερβίας. Η κατάσταση που επικρατεί είναι γνωστή. Ο αποκαλούμενος απελευθερωτικός στρατός του Κοσσόβου παραμένει οπλισμένος, οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις ανέχονται τους διωγμούς του σερβικού πληθυσμού, τα σύνορα αυτής της σερβικής επαρχίας με την Αλβανία έχουν πάψει να υφίστανται, καθώς δεν υπάρχει στρατός της Γιουγκοσλαβίας για να τα φυλάξει. Προφανές αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι ο ακρωτηριασμός της Γιουγκοσλαβίας τον οποίο μεθοδεύουν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις.

Αυτή την κατάσταση σπεύδει να νομιμοποιήσει ο Ελληνας πρωθυπουργός την προσεχή Τρίτη, με την επίσκεψή του στο Ουρόσεβατς όπου σταθμεύει η ελληνική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ