Κυριακή 25 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο δρόμο του καγκελάριου

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που ο Γερμανός καγκελάριος Γκ. Σρέντερ αποφάσισε να προχωρήσει στις μεγαλύτερες περικοπές δημοσίων δαπανών, που έχουν γίνει στη μεταπολεμική Γερμανία. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το "πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", μόνο τον επόμενο χρόνο οι περικοπές θα φτάσουν τα 30 δισ. μάρκα (5 τρισ. δρχ.)(!), ενώ η φορολογία των επιχειρήσεων θα μειωθεί κατά 8 δισ. μάρκα (1,3 τρισ. δρχ.), καθώς ο συντελεστής θα πέσει από το 40% στο 25% το 2001.

Τις προάλλες, η κυβέρνηση της Γερμανίας έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα για τη δραστική περικοπή του κοινωνικού κράτους, προειδοποιώντας ότι οι υπερβολικές απαιτήσεις από την κυβέρνηση ζημιώνουν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και ολόκληρη την οικονομία!

Ο υπουργός Οικονομικών, Βέρνερ Μίλερ, εξήγγειλε ένα πρόγραμμα, που προβλέπει τη μείωση κατά το 1/5 των κρατικών δαπανών για την οικονομία και την ενθάρρυνση ιδιωτικών πρωτοβουλιών για τις συντάξεις.

"Η σημερινή οικονομία αναπτύσσεται όλο και περισσότερο εις βάρος των μελλοντικών γενεών", είπε ο Μίλερ σε συνέντευξη Τύπου. Αυτά τα έχουμε ξανακούσει και εδώ. Μήπως δεν ήταν ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Τήνιος, που προανήγγειλε την απόλυτη μείωση των κοινωνικών δαπανών το 2001;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ