Κυριακή 25 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η πρόκληση του πλούτου

Οσο και αν μας έχουν εθίσει στο να θεωρούμε ως φυσιολογικά, περίπου, το αβυσσαλέο χάσμα πλούσιων και φτωχών και τη σκανδαλώδη "ανάπτυξη" των ιλιγγιωδών κερδών των πρώτων σε βάρος δισεκατομμυρίων ανθρώπων του πλανήτη, ωστόσο δεν μπορεί να μην προκαλεί κατάπληξη, συνάμα και αγανάκτηση, η παρακάτω είδηση. Ο Μπ. Γκέιτς, το μεγάλο αφεντικό της "Μάικροσοφτ", την προπερασμένη Παρασκευή είδε τον προσωπικό του πλούτο να αυξάνεται στο Χρηματιστήριο κατά 4,7 δισ. δολάρια, δηλαδή περίπου 1,5 τρισ. δρχ!

Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας του, εκείνη τη μέρα, έφτασε στα 507 δισ. δολάρια! "Αν όλοι οι Αμερικανοί αδειάσουν τα πορτοφόλια τους, όλα τα καταστήματα στις ΗΠΑ αδειάσουν τα ταμεία τους και όλοι οι πιτσιρικάδες σπάσουν τον κουμπαρά τους, το ποσό που θα συγκεντρωθεί δε θα είναι αρκετό για να αγοραστεί η "Μάικροσοφτ". Η νομισματική κυκλοφορία στις ΗΠΑ φθάνει τα 450 δισ. δολάρια"... σχολίαζε αμερικανική εφημερίδα και πρόσθετε: "Με την περιουσία του, ο Μπ. Γκέιτς θα μπορούσε να πληρώσει όλα τα γεύματα που θα πουλήσουν τα 24.800 εστιατόρια "Μακντόναλντς" σε όλο τον κόσμο τα επόμενα τρία χρόνια. Αν μοίραζε τον πλούτο του στους άστεγους των ΗΠΑ, τότε ο καθένας από αυτούς θα εισέπραττε 121.545 δολ.".

Δεν μπορεί, όμως, η συσσώρευση ολοένα και αυξανόμενου πλούτου στον "πόλο" των λίγων να είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ