Κυριακή 1 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Ενισχύουν την παραπαιδεία

Θα θυμάστε, βέβαια, τι υποσχόταν πέρυσι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση συνολικά, σχετικά με τη διαβόητη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Η πλέον βασική εξαγγελία και, ταυτόχρονα, το σοβαρότερο επιχείρημά τους, ήταν ότι θα χτυπηθεί αποφασιστικά η παραπαιδεία και τα φροντιστήρια.

Ας δούμε, λοιπόν, τα σχετικά στοιχεία, όπως τα ομολογεί η ίδια η ηγεσία της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδας, σε ρεπορτάζ πρόσφατου φύλλου των "Νέων". Το χειμώνα, που πέρασε, η λυκειακή μαθητική πελατεία των φροντιστηρίων αυξήθηκε κατά 12%, αλλά και έως 30%, ανάλογα με το φροντιστήριο. Αυξήθηκαν, επίσης, τα μαθήματα που διδάσκονται, από 4 σε 7 - 8 και επομένως και οι ώρες μαθημάτων από 10 - 11, σε 14 - 18 τη βδομάδα.

Βέβαια, δεν αυξήθηκαν μόνον οι μαθητές των φροντιστηρίων και οι ώρες διδασκαλίας. Αυξήθηκαν και τα δίδακτρα. Το χειμώνα που πέρασε τα δίδακτρα κυμαίνονταν από 55.000 - 80.000 δραχμές το μήνα, για τους μαθητές της Β' Λυκείου, από τις 40.000 - 60.000, που ήταν με το προηγούμενο σύστημα.

Εις ανώτερα κ. Αρσένη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ