Τρίτη 3 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
54Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ
Τιμάμε τους νεκρούς του ιμπεριαλισμού - συνεχίζουμε τον αγώνα

Συγκέντρωση για το έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι διοργανώνουν την Πέμπτη στις 7.30μ.μ. στην Ακρόπολη η ΕΕΔΥΕ και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη"

Την 54η μαύρη επέτειο, της πιο μεγάλης σύγχρονης θηριωδίας κατά της ανθρωπότητας θα θυμηθούν την ερχόμενη Πέμπτη οι αγωνιστές και φίλοι της ειρήνης με τη συγκέντρωση που διοργανώνουν κάτω από το βράχο της Ακρόπολης στις 7.30μ.μ. η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη".

Η συγκέντρωση αυτή είναι απότιση φόρου τιμής στα αθώα θύματα των ατομικών βομβαρδισμών των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945, στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Ταυτόχρονα, οι αγωνιστές της ειρήνης από την Αθήνα και τον Πειραιά θα εκφράσουν, όπως το έκαναν και το κάνουν καθημερινά, την αγωνιστική τους διάθεση για να μπουν οι λαοί φραγμός στα εγκληματικά σχέδια των σημερινών ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που με πιο εκσυγχρονισμένο αλλά πιο βάρβαρο τρόπο εγκληματούν ενάντια στους λαούς, με τελευταίο έγκλημα, το βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και των λαών της.

Σε χτεσινή της ανακοίνωση σχετικά με την επέτειο η ΕΕΔΥΕ σημειώνει:

"Στις 6 και 9 Αυγούστου συμπληρώνονται 54 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της ρίψης ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς. Ο απολογισμός ήταν τραγικός. Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι των δύο πόλεων σκοτώθηκαν ακαριαία ή πέθαναν αργότερα, μέσα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με μαρτυρικό θάνατο (130.000 νεκροί, 60.000 βαριά τραυματισμένοι και ακρωτηριασμένοι και δύο πόλεις στα ερείπια). Χιλιάδες παιδιά, τα μεταγενέστερα χρόνια, γεννήθηκαν ανάπηρα ή τέρατα.

Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, με αυτή τη θηριωδία που θα μείνει στην ιστορία ως το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, εγκαινίαζε την είσοδο της ανθρωπότητας στην εποχή της πυρηνικής τρομοκρατίας. Οι απάνθρωποι αυτοί οι βομβαρδισμοί, με τέτοιας μορφής όπλα μαζικής καταστροφής δεν εξυπηρετούσαν κανένα στρατηγικό σκοπό, διότι ο πόλεμος είχε σχεδόν τελειώσει και βρισκόταν στο τέλος τους και οι διαπραγματεύσεις για την άνευ όρων παράδοση της Ιαπωνίας.

Η κατασκευή και ιδιαίτερα η χρήση της ατομικής βόμβας ήταν μια πρόκληση τρομοκρατικής μορφής ενάντια στους λαούς όλου του κόσμου, μια σαφής προειδοποίηση προς τη Σοβιετική Ενωση, τα άλλα σοσιαλιστικά κράτη και τα κινήματα των Αδέσμευτων Χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο. Σωστά η παγκόσμια κοινή γνώμη τη χαρακτήρισε ως "διπλωματία της ατομοβόμβας", η οποία ήταν ουσιαστικά η αφετηρία του Ψυχρού Πολέμου.

Στα 54 χρόνια που πέρασαν από τότε, ολόκληρη η ανθρωπότητα πλήρωσε ακριβά τις συνέπειες του Ψυχρού Πολέμου που εγκαινίασαν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, περιφρονώντας την ειρήνη μετά τη λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου, μια ειρήνη που κερδήθηκε με θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων και με αφάνταστες οικονομικές καταστροφές".

54 χρόνια οι ιμπεριαλιστές δολοφονούν

"Σήμερα, 54 χρόνια, συνεχίζει η ανακοίνωση, μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέρονταάτους. Ο βρώμικος πόλεμος του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία αποκάλυψε πιο καθαρά το φρικαλέο πρόσωπο του ευρωαντλαντικού φασισμού. Ζήσαμε για 77 ημέρες τη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα με τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς, που χτυπούσαν αδιάκριτα σχολεία, νοσοκομεία και γηροκομεία. Οι σκηνές της φρίκης και της καταστροφής από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αναβιώσουν στη Γιουγκοσλαβία και ιδιαίτερα στο Κοσσυφοπέδιο.

Χρησιμοποίησαν και πάλι βόμβες ουρανίου, δολοφονώντας πάνω από 5.000 αμάχους. Το περιβάλλον, το έδαφος, το νερό, οι σοδειές μολύνθηκαν ανεπανόρθωτα.

Σήμερα, κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών, οι ΗΠΑ διατηρούν πάνω από 300 πυρηνικές βόμβες στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη ΝΑΤΟική βάση στον Αραξο.

Η ελληνική κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, θέλοντας να δώσει πιστοποιητικά ΝΑΤΟφροσύνης τηρεί σιγήν ιχθύος για την ύπαρξη αυτών των βομβών και αποπροσανατολίζει τον ελληνικό λαό, ενώ ετοιμάζεται πίσω από την πλάτη του και κατά παράβαση του Συντάματος και νόμων να υπογράψει με το ΝΑΤΟ νέα συμφωνία παραμονής των Βάσεων που υποθηκεύουν την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία.

Τρισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται για παραγωγή συμβατικών και πυρηνικών όπλων, όπως και νέων χημικών, βακτηριολογικών και βιολογικών που απειλούν την ανθρωπότητα με αφανισμό, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν στον κόσμο από την πείνα και τις αρρώστειες, ιδιαίτερα στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική.

Οι πυρηνικές δοκιμές συνεχίζονται σε μια σειρά χώρες κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και με δεδομένο ότι οι κίνδυνοι απειλούν και τη χώρα μας, οι αντιιμπεριαλιστικοί και αντιπολεμικοί αγώνες των λαών και του δικού μας αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Οι ιμπεριαλιστές συγκροτούν το δικό τους μέτωπο. Εμείς, ο λαός, οι λαοί των Βαλκανίων, της Ευρώπης, του κόσμου ας συγκροτήσουμε το δικό μας. Το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο. Αυτό θα βάλει φρένο σήμερα. Αυτό θα τσακίσει αύριο τη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη".

Καταλήγοντας η ΕΕΔΥΕ και η ΝΔΕ καλούν τον αθηναϊκό και πειραιώτικο λαό "να καταδικάσουν τα φοβερά εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας, και να απαιτήσουν:.

- Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

- Να αποκρουστούν τα ΝΑΤΟικά σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου και του Αιγαίου.

- Να αποσυρθούν τώρα οι ελληνικές δυνάμεις από Αλβανία, Βοσνία, Σερβία.

- Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα.

- Να φύγουν τα πυρηνικά όπλα από τον Αραξο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικό κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ (2006-07-30 00:00:00.0)
Ομόθυμη καταδίκη του μεγαλύτερου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος του 20ού αιώνα (2002-08-06 00:00:00.0)
Αγωνιστικές εκδηλώσεις κατά των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων (2002-08-04 00:00:00.0)
«Ποτέ πια Χιροσίμα - Ποτέ πια πόλεμος»! (2000-08-10 00:00:00.0)
Αγωνιστικό κάλεσμα (2000-08-08 00:00:00.0)
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης (1999-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ