Τρίτη 24 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Νέα γκανγκστερική επιδρομή

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Το θάνατο ή τον τραυματισμό άγνωστου αριθμού (έως χτες βράδυ) πολιτών είχε ως αποτέλεσμα η χτεσινή επιδρομή αμερικανικών και βρετανικών αεροσκαφών στην περιοχή της Μοσούλης του Βόρειου Ιράκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράκ, τα αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη Μπααθίκια (430 χλμ βόρεια της Βαγδάτης), προκαλώντας το θάνατο ή τον τραυματισμό άγνωστου αριθμού πολιτών. Εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης σημείωσε, πάντως, ότι από τις επιδρομές που έχουν εξαπολύσει ΗΠΑ και Βρετανία στο Ιράκ μέσα στην τελευταία βδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άμαχοι και τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι.

Οπως άλλωστε συνηθίζει σ' αυτές τις περιπτώσεις, το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν αρνήθηκε την εξαπόλυση επιδρομών στις εναέριες απαγορευμένες ζώνες του Βόρειου Ιράκ, τις οποίες και "δικαιολόγησε" λέγοντας πως στόχος των πυρών που εξαπολύθηκαν από συμμαχικά αεροσκάφη ήταν θέσεις στρατιωτικών ραντάρ. Επίσης και αυτή τη φορά επαναλήφθηκε ο ισχυρισμός ότι δεν επλήγησαν πολίτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ