Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Προέχει η αντισεισμική θωράκιση

Αμέσως μετά την άφιξή της στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" χτες το απόγευμα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το σεισμό, είπε:

"Δεν μπορώ να έχω ακόμα ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που υπάρχει στην Αθήνα. Ομως με αφορμή και τους σεισμούς στην Τουρκία και τις σημερινές εξελίξεις, πρέπει να πει κανείς ότι για πολλά χρόνια εδώ στην Ελλάδα, πέρα από την προσπάθεια που γίνεται από διάφορα ινστιτούτα και παρά πολλές φορές χωρίς την απαιτούμενη στήριξη του κράτους, δεν έχει γίνει μια συστηματική καθημερινή και σε μακροπρόθεσμη βάση προσπάθεια π. χ. να ελεγχθεί η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα σε περιοχές που έχουν δεχτεί πλήγματα από προηγούμενους σεισμούς. Και θα σταθώ εδώ για την Αθήνα, όπου ο σεισμός του '81 δημιούργησε κάποιες καταστάσεις που δεν έχουν ελεγχθεί και γενικότερα πολύ λίγα πράγματα έχουν γίνει για μια συστηματική εξακρίβωση της ικανότητας των αστικών κέντρων να αντιμετωπίζουν τους σεισμούς.

Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση είναι να αλλάξει τον κανονισμό με βάση τον οποίο οργανώνεται η ασφάλιση των ακινήτων με τους σεισμούς. Και μας έχει ανακοινώσει ότι τώρα πρέπει να καταβάλλουμε για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο προκειμένου να αποζημιώνονται οι περιουσίες από τους σεισμούς.

Το πρώτο και κύριο είναι η αντισεισμική προστασία του ανθρώπου και βεβαίως και της περιουσίας.

Ελπίζω αυτός ο σεισμός να μην έχει συνέχεια και να δώσει την ευκαιρία και στα κόμματα και τους μαζικούς φορείς να ασκήσουν τη μέγιστη δυνατή πίεση, γιατί δεν μπορεί κανείς να παίζει ούτε με την πρόγνωση του σεισμού, ούτε με τη ζωή και την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων.

Απαιτείται άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν. Να γίνει καταγραφή των ζημιών. Να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια στους σεισμοπαθείς για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί σπίτια και άλλα κτίρια. Να γίνει έλεγχος και να ληφθούν μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση. Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν σε εργοστάσια και άλλους χώρους εργασίας και η απασχόληση των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ