Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κακόγουστη φιέστα στην Πυροσβεστική

Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είπε ότι "μια άλλη φορά" θα ακούσει τα αιτήματα των συνδικαλιστών, ενώ ο αρχηγός του Σώματος επέπληξε συνδικαλιστή που προσπάθησε να επιδώσει υπόμνημα

Κακόγουστη φιέστα στήθηκε χτες το μεσημέρι στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για να δοθεί η δυνατότητα στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη να πανηγυρίσει για τα φετινά αποτελέσματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη δασοπυρόσβεση.

Δυο ώρες πριν το χτύπημα του Εγκέλαδου, ο πρωθυπουργός περιστοιχισμένος από τέσσερις υπουργούς είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει το προσωπικό του ΠΣ για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος δασοπυρόσβεσης και να δηλώσει ότι ο στόχος που είχε θέσει η κυβέρνηση επιτεύχθηκε. Τόσο ο ίδιος όσο και ο αρχηγός του ΠΣ Α. Γκέκας αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους στο φετινό σχεδιασμό και στα μέσα που διατίθενται για την προστασία των δασών, δίδοντας γενικά την εντύπωση ότι όλα λειτούργησαν στην εντέλεια. Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους εθελοντές πυροσβέστες και στη σημαντική βοήθεια που προσφέρουν, καλώντας μάλιστα τους πολίτες να αναπτύξουν πρωτοβουλίες σε εθελοντική βάση. Θα δοθούν, όπως είπε επιπλέον κίνητρα σε όσους ενταχθούν στον εθελοντισμό ενώ θα ισχύσουν και γι' αυτούς οι ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για το πυροσβεστικό προσωπικό.

Στη φιέστα αυτή δεν ακούστηκε η φωνή των συνδικαλιστών αφού από πριν, όπως καταγγέλθηκε από τον επιπυραγό συνδικαλιστή Π. Δρίτσα,είχαν φροντίσει να τους διαμηνύσουν ότι δεν επιτρέπονται παραφωνίες... Την ώρα της αποχώρησης του πρωθυπουργού ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των πυροσβεστών Κ. Καρράς προσπάθησε να του δώσει ένα υπόμνημα, αλλά ο Κ. Σημίτης είπε "μια άλλη φορά" και το υπόμνημα το πήρε άνδρας της προσωπικής του ασφάλειας. Λίγο αργότερα ο Π. Δρίτσας πλησίασε επίσης τον πρωθυπουργό λέγοντάς του ότι οι πυροσβέστες δε ζουν σε παράδεισο. Τον άκουσε όμως ο αρχηγός του ΠΣ ο οποίος τον επέπληξε λέγοντάς του, ότι θα 'πρεπε να ντρέπεται...

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Π. Δρίτσας είπε ότι με όλο το σεβασμό που τρέφει στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, επιδίωξε να τον ενημερώσει για την πραγματική εικόνα των υπηρεσιών και τα προβλήματα του προσωπικού τους, ζητήματα για τα οποία δε γίνεται σωστή ενημέρωση από την πλευρά της ηγεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ