Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνάντηση Κληρίδη - Σημίτη

Συνάντηση στην Αθήνα θα έχουν, την ερχόμενη Τρίτη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κώστα Σημίτη. Αυτό ανακοίνωσε, χτες, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου, ο οποίος ανέφερε πως ο Πρόεδρος Κληρίδης θα σταθμεύσει στην Αθήνα καθ' οδόν προς τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Αναφερόμενος στις προχτεσινές επαφές του ειδικού συντονιστή για το Κυπριακό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τόμας Γουέστον, στη Λευκωσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ο Αμερικανός αξιωματούχος υπέβαλε σειρά ερωτήσεων και η κυβέρνηση ανέπτυξε τις θέσεις της σε μια σειρά ζητήματα. Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης και κατ' επέκταση της ασφάλειας, είπε πως τόσο η αμερικανική όσο και η ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρούν το κεφάλαιο αυτό πολύ σημαντικό.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι Αμερικανοί παρουσιάζονται να έχουν προσδοκίες για την επικείμενη πρωτοβουλία στο Κυπριακό, είπε πως αυτό προκύπτει από τις εκτιμήσεις τους για ευνοϊκότερο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ