- Γονείς αντισταθείτε - ξεσηκωθείτε. Τα παιδιά μας διώχνονται από το Λύκειο. Δεν είναι σχήμα λόγου, είναι η σκληρή πραγματικότητα.Αυτό προειδοποιεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών Νομαρχίας... - 1999-09-08 00:00:00.0"/> - Γονείς αντισταθείτε - ξεσηκωθείτε. Τα παιδιά μας διώχνονται από το Λύκειο. Δεν είναι σχήμα λόγου, είναι η σκληρή πραγματικότητα.Αυτό προειδοποιεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών Νομαρχίας... - 1999-09-08 00:00:00.0" /> "Γονείς αντισταθείτε. Ξεσηκωθείτε!" | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
"Γονείς αντισταθείτε. Ξεσηκωθείτε!"
  • Καλεί σε σύσκεψη την Πέμπτη στις 7 μ.μ., στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, για συντονισμό της δράσης ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους
  • Στο "πτώμα" των γενικών εξετάσεων πατάει το υπουργείο Παιδείας για να προπαγανδίσει την αντιδραστική μεταρρύθμιση

"Γονείς αντισταθείτε - ξεσηκωθείτε. Τα παιδιά μας διώχνονται από το Λύκειο. Δεν είναι σχήμα λόγου, είναι η σκληρή πραγματικότητα".Αυτό προειδοποιεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών Νομαρχίας Πειραιά με ανακοίνωσή της, καλώντας όλο το λαό του Πειραιά σε σύσκεψη την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα,στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Καραϊσκου 111, 3ος όροφος, δίπλα στον Αγ. Κωνσταντίνο), για να συντονίσουν από κοινού τη δράση τους για να μη συνεχιστεί η εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών νόμων, που πετούν τα παιδιά έξω από το σχολείο.

"Τα αποτελέσματα της "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης" - λαιμητόμου είναι πλέον χειροπιαστά. Τη σχολική χρονιά 1996/97 φοιτούσαν στην Α Λυκείου 125.000 μαθητές. Με την πρώτη χρονιά εφαρμογής της "χάθηκαν" από τη Γ Γυμνασίου στην Α Λυκείου 34.430 μαθητές πανελλαδικά. Από την Α Λυκείου στη Β Λυκείου "χάθηκαν" 32.000 μαθητές. Στη νέα σχολική περίοδο θα μπουν στη Β Λυκείου λιγότεροι από 74.000 μαθητές", τονίζει η Ομοσπονδία.

Πιο συγκεκριμένα, για τον Πειραιά: Από τα σχολεία της Β Πειραιά παραπέμφθηκαν για το Σεπτέμβρη το 34% των μαθητών της Β Λυκείου και αντίστοιχα το 29% στα σχολεία της Α Πειραιά. Το 10% προήχθη με τη ρύθμιση για τη διαφορά των 5 μονάδων.

"Αν οι μαθητές δεν είχαν παλέψει πέρσι, γίνεται κατανοητό ότι το 40% των μαθητών του Πειραιά θα είχαν μείνει στη Β Λυκείου. Αυτό είναι το πρώτο πρακτικό αποτέλεσμα της δήθεν μεταρρύθμισης στην παιδεία. Ετσι διώχνουν τα παιδιά μας από το Λύκειο", επισημαίνουν οι γονείς. "Η μόρφωση είναι δικαίωμα. Να μην επιτρέψουμε μπροστά στον 21ο αιώνα τα παιδιά μας να μείνουν αμόρφωτα. Είναι καιρός να πάρουμε την τύχη τους στα χέρια μας και συντονισμένα να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτών των νόμων", τονίζουν.

Χτες, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιχείρησε - με επίθεση κατά του συστήματος των γενικών εξετάσεων - να νομιμοποιήσει στις συνειδήσεις του λαού τη "μεταρρύθμιση", δημαγωγώντας υπέρ του νέου συστήματος. Αφορμή για τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας αποτέλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με τη μεγάλη πτώση των βάσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα να εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι με μέσο όρο χαμηλότερο από 10.

Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε το σύστημα των γενικών εξετάσεων"αναξιοκρατικό και σαθρό", λες και δεν ήταν κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτή που τις καθιέρωσε. Πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας χειρίστηκε τις φετινές εξετάσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να φανεί περισσότερο η αποτυχία τους. Η Ενωση Ελλήνων Φυσικών,σχολιάζοντας τα θέματα των γενικών εξετάσεων, τα χαρακτήρισε "σκοπίμως δύσκολα". Πάντως, ο υπουργός Παιδείας επιχείρησε για άλλη μια φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, κατηγορώντας όσους ζητούν την κατάργηση της εκπαιδευτικής "μεταρρύθμισης" ότι δήθεν επιδιώκουν τη διατήρηση της προηγούμενης κατάστασης.

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε τα περί αναβάθμισης των σπουδών στο Λύκειο μέσα από τη "μεταρρύθμιση". Και αυτά, τη στιγμή που χιλιάδες μαθητές εξωθούνται έξω από το Λύκειο, το οποίο πιο στενά συνδέεται με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και που η πορεία έξωσης των μαθητών από το Λύκειο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι απόφοιτοί του δε θα επαρκούν για να καλύψουν τις εξαγγελθείσες 85.000 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είπε επίσης ότι "το σύστημα των γενικών εξετάσεων είχε βάλει τη φροντίδα έξω από το σχολείο, στα φροντιστήρια των δεσμών", ενώ η εφαρμογή της "μεταρρύθμισης" συνοδεύεται με ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη της παραπαιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε χτες και στο ζήτημα του ορισμού ποσοστού εισαγωγής για όσους υποψηφίους των γενικών εξετάσεων κατοχυρώνουν βαθμολογία, λέγοντας ότι "τα ακριβή ποσοστά θα τα ανακοινώσουμε έγκαιρα όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα της πορείας στη Γ Λυκείου και των οριστικών αποτελεσμάτων αυτών, που έδωσαν εξετάσεις φέτος".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τεράστιο το μορφωτικό και κοινωνικό έλλειμμα» (2001-07-14 00:00:00.0)
Οι επουσιώδεις ρυθμίσεις δεν κρύβουν την πραγματικότητα (2000-01-30 00:00:00.0)
Επιχείρηση αναστήλωσης με δημαγωγίες (1999-09-08 00:00:00.0)
Ο επιλεκτικός χαρακτήρας των εξετάσεων (1999-08-04 00:00:00.0)
Δικαίωμα η παιδεία (1999-07-06 00:00:00.0)
Σενάρια αξιολόγησης (1997-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ