Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Δε μας εκπλήσσει η τακτική του ιμπεριαλισμού στη Γιουγκοσλαβία

Συνάντηση του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ με τον πρεσβευτή της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας

Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης συναντήθηκε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό με τον Ντραγκομίρ Βουτσίτσεβιτς,πρεσβευτή της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Γιουγκοσλάβος πρέσβης μετέφερε τη συμπάθεια για θύματα του πρόσφατου σεισμού.

Ευχαρίστησε εκ μέρους της γιουγκοσλαβικής ηγεσίας και του λαού για την αλληλεγγύη του ΚΚΕ και του ελληνικού λαού προς το λαό της χώρας του.

Ενημέρωσε για τις συνεχιζόμενες, με διαφορετική μορφή, επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στη χώρα του, για τις προσπάθειες ανατροπής της νόμιμης ηγεσίας της χώρας. Εδωσε μια εικόνα για τη δράση των αποσχιστικών δυνάμεων στο Κόσσοβο που κλιμακώνεται με την ανοχή του ΟΗΕ. Κατήγγειλε την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Γιουγκοσλαβίας, όπως και τις μαζικές δολοφονίες και διώξεις του σερβικού πληθυσμού στο Κόσσοβο, που παραβιάζουν κατάφωρα ακόμα και τη σχετική απόφαση του ΟΗΕ. Μίλησε για παραπάνω από 250 δολοφονημένους, 200.000 ξεριζωμένους και χιλιάδες πυρπολημένα κτίρια.

Ο Χαρίλαος Φλωράκης δήλωσε: "Δε μας εκπλήσσει η σημερινή τακτική του ιμπεριαλισμού ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Αφού δεν κατάφεραν οι δυνάμεις αυτές να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους ούτε με τους βομβαρδισμούς, ούτε με τους κάθε λογής αποκλεισμούς, τώρα συνεχίζουν την ίδια πολιτική με άλλα μέσα".

Το ΚΚΕ, σημείωσε ο Χαρίλαος Φλωράκης, "που έχει πικρή πείρα από τη δραστηριότητα του ιμπεριαλισμού στη χώρα μας, από την πολιτική του να ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις, θεωρεί ότι το θέμα ποια ηγεσία θα έχει η Γιουγκοσλαβία είναι υπόθεση του λαού της, κανενός άλλου. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αντιστέκεται στις επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού στη Γιουγκοσλαβία και γενικότερα στα Βαλκάνια, στην κατάφωρη παραβίαση των αρχών του ΟΗΕ, του απαραβίαστου των συνόρων, του Διεθνούς Δικαίου". Ακόμα, ο Χαρίλαος Φλωράκης διαβεβαίωσε για την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του λαού της Γιουγκοσλαβίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Μπ. Αγγουράκης,υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ