Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι "βρικόλακες" του εμφυλίου...

Ανατριχιαστικά ουρλιαχτά "βρικολάκων" ακούστηκαν στα Τρίκαλα. Το τοπικό παράρτημα της διαβόητης "Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού" διοργάνωσε "γιορτή μίσους", με αφορμή τα 50 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, για να "τιμήσει" τους στρατιωτικούς που έπεσαν στο Βίτσι και στο Γράμμο, πολεμώντας εναντίον των λαϊκών αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού. Κι εκεί, οι κρωγμοί της μισαλλοδοξίας και του αντικομμουνισμού μόλυναν την ατμόσφαιρα.

Η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ κατήγγειλε με ανακοίνωσή της την αναβίωση των "γιορτών μίσους", επισήμανε την ανοχή της κυβέρνησης και κάλεσε το δημοκρατικό λαό του νομού να απομονώσει τα "υπολείμματα του παρελθόντος", ζητώντας, ταυτόχρονα, από τ' άλλα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να καταδικάσουν τέτοιες εκδηλώσεις.

Και η "Ενωση των βρικολάκων" απάντησε με μια κατάπτυστη και προκλητική ανακοίνωση, στην οποία εξαπολύει χυδαίες κατηγορίες κατά του ΚΚΕ και ισχυρίζεται πως "η ιστορία του τόπου μας γράφτηκε με ανεξίτηλα γράμματα στο Βίτσι και στο Γράμμο"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ