Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απάντηση του ΟΣΚ

Να μην γίνει καμία σκυροδέτηση, μέχρι νεοτέρας εντολής, αποφάσισε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων και, επίσης, να ελεγχθούν όλες οι σκυροδετήσεις, που έγιναν την ημέρα του σεισμού και έως τρεις μέρες πριν απ' αυτόν. Αυτό μας πληροφορεί το Γραφείο Τύπου του ΟΣΚ, ως απάντηση σε χτεσινό σχόλιο του"Ρ", που στηριζόταν σε σχετική καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Και ναι μεν είναι σωστή η απόφαση του ΟΣΚ, αλλά ορισμένα σημεία της ανακοίνωσής του είναι αδικαιολόγητα προκλητικά. Πρώτον, η καταγγελία δεν είναι ανυπόστατη. Σημειώναμε, μάλιστα, στο προχθεσινό σχόλιο, πως τα στοιχεία του εργολάβου βρίσκονται στη διάθεση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Δεύτερο, δεν έγραφε το σχόλιο, πως ο ΟΣΚ πιέζει εργολήπτη να προχωρήσει σε σκυροδέτηση σχολικού συγκροτήματος, δυο μέρες μετά το σεισμό. Γράφαμε, αντίθετα, για πιέσεις στον εργολάβο, που δε γνωρίζουμε αν ασκούνται από τον ΟΣΚ ή τον εργολήπτη. Τρίτον, το σχόλιο δεν είχε την παραμικρή αιχμή, για τους εργαζόμενους στον ΟΣΚ και προκαλεί εύλογη απορία η προσπάθεια της ανακοίνωσης να τους φέρει σε αντιπαράθεση με τον "Ρ".

Τέλος, θεωρούμε σκόπιμο να σημειώσουμε, πως η ανακοίνωση του ΟΣΚ μιλάει για την απόφαση του ΟΣΚ, αλλά δεν παίρνει καμία ευθύνη για τους εργολήπτες των σχετικών έργων. Γιατί;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ