Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Πλατύ άνοιγμα στους νέους και τις νέες

Σε μια πανέμορφη τοποθεσία στο Κάστρο της Πάτρας, ξεκινούν σήμερα οι κεντρικές διήμερες εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.Στη νεολαία της Πάτρας θα μιλήσει αύριο ο Θόδωρος Τζιατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ απόψε, στις 9.30μ.μ., θα μιλήσει ο Λάζαρος Σορόπουλος,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Από τις 8μ.μ. που θα ανοίγουν καθημερινά οι πόρτες της μεγάλης γιορτής, ένα πλούσιο πρόγραμμα θα ξετυλίγεται και στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ. Πολλές θα είναι οι συναυλίες νεανικών συγκροτημάτων, με κορυφαία αυτή που θα δώσουν αύριο τα "Υπόγεια Ρεύματα". Θα πραγματοποιηθούν δυο συζητήσεις με στελέχη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και εκπροσώπους τοπικών φορέων, η σημερινή με θέμα "το ρόλο της χώρας μας στο Νέο Δόγμα του ΝΑΤΟ και την προσπάθεια ανανέωσης της παραμονής των βάσεων και των πυρηνικών", στο αντιιμπεριαλιστικό περίπτερο. Η δεύτερη συζήτηση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο θα αφορά "τα προβλήματα της παιδείας". Επίσης θα παρουσιαστεί θεατρικό πρόγραμμα και θα γίνουν προβολές βίντεο με αφιερώματα και κινηματογραφικές ταινίες.

"Φέτος έγιναν στην περιοχή οι περισσότερες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων" λέει ο Βασίλης Βούλγαρης,μέλος του ΣΠ Δυτ. Πελοποννήσου της ΚΝΕ, μιλώντας για το πλατύ άνοιγμα της ΚΝΕ στη νεολαία της περιοχής και υπογραμμίζει: "Συναντηθήκαμε με κόσμο που είχαμε βρεθεί μαζί στις κινητοποιήσεις, αλλά και πιο πλατιά τμήματα της νεολαίας. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και ενδεικτική της ανόδου του κύρους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στη νεολαία. Πιστεύουμε, ότι και οι κεντρικές εκδηλώσεις που ξεκινούν σήμερα μας δίνουν μια καλή ευκαιρία να ανοιχτούμε ακόμα περισσότερο στη νεολαία, δίνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη του εισιτηρίου και το Φεστιβάλ να αποτελέσει μια "ευχάριστη έκπληξη" από κάθε άποψη".

Και επειδή η δράση της ΚΝΕ δε σταματάει εδώ, το Φεστιβάλ συνδέεται με την αφετηρία των νεολαιίστικων αγώνων που θα 'ρθουν. "Η ΚΝΕ έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της, όντας μπροστά στους μεγάλους αγώνες της νεολαίας. Από τις 20 Σεπτέμβρη που ανοίγουν τα σχολεία, θα είναι πάλι εκεί, δίπλα στους μαθητές καταγγέλλοντας την ταξικότητα της μεταρρύθμισης και προβλέπεται ότι ιδιαίτερα στο χώρο της παιδείας, θα έχουμε ένα θερμό φθινόπωρο κι έναν ακόμα θερμότερο χειμώνα".

Στο Αγρίνιο

Μετά από έναν κύκλο ιδιαίτερα επιτυχημένων προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, κορυφώνεται το Φεστιβάλ και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, με το κεντρικό διήμερο εκδηλώσεων, που ξεκινάει σήμερα στο Αγρίνιο.Από τις 8.30μ.μ., στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης, οι νεολαίοι αλλά και οι μεγαλύτεροι, θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν, να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και να διασκεδάσουν με το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Σήμερα, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Θέμης Γκιώνης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την "παιδεία", με το βουλευτή του ΚΚΕ Αποστόλη Τασούλα και εκπροσώπους φορέων του νομού. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς, ροκ και ρεμπέτικες συναυλίες.

Στο αυριανό πρόγραμμα ξεχωρίζει η ομιλία του Τάκη Τσίγκα,μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα προηγηθεί συζήτηση για "τη Νέα Δομή του ΝΑΤΟ" με τον Κώστα Αλυσσανδράκη,ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, και ροκ συναυλία, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει ο γνωστός καλλιτέχνης Μανώλης Φάμελος με τους "Ποδηλάτες".

Γιάννενα

Σήμερα ξεκινάει επίσης το κεντρικό διήμερο του Φεστιβάλ στα Γιάννενα που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μαβίλη, στο Μόλο. Από τις σημερινές εκδηλώσεις ξεχωρίζει η ομιλία του Παναγιώτη Παλαβού,μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ πριν και μετά, ερασιτεχνικά συγκροτήματα θα δώσουν συναυλίες με ροκ και έντεχνα τραγούδια.

Αύριο, θα μιλήσει στα Γιάννενα ο Ορέστης Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί από νεανικά συγκροτήματα και ρεμπέτικο γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ