Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φεστιβάλ αλληλεγγύης

Μια απέραντη φιλόξενη στέγη για τον πόνο και την αγωνία των σεισμοπαθών, αλλά και ορμητήριο αλληλεγγύης όλου του λαού σ' αυτούς που επλήγησαν από τους σεισμούς, θα αποτελέσει το 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που ανοίγει αύριο τις αγκαλιές του στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Ταυτόχρονα, θα είναι ορμητήριο της αισιοδοξίας, της αγωνιστικής αντιμετώπισης της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και ανάδειξης των αιτημάτων των πληγέντων.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στην 25χρονη πορεία του, ήταν και παραμένει ένας πρωτοποριακός νεανικός θεσμός, που τον αγκαλιάζει όλος ο λαός. Σήμερα, που ο λαός πονάει από το χτύπημα του σεισμού, το Φεστιβάλ έρχεται να δώσει τη δική του συμβολή. Μετατρέπεται σε εκδήλωση αλληλεγγύης στους πληγέντες και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του Φεστιβάλ, θα διατεθούν στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, σαν μια συμβολική, αλλά και ουσιαστική κίνηση στήριξης της προσπάθειας αποκατάστασης των σχολικών συγκροτημάτων που επλήγησαν. Η επιλογή αυτή, της συμβολής της ΚΝΕ στην ανοικοδόμηση των σχολείων, πέραν των άλλων, έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Η Παιδεία, η παροχή της γνώσης στους νέους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να διακοπεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν μπορεί να διακοπεί η πορεία της νέας γενιάς προς το μέλλον.

Το Φεστιβάλ είναι η πρώτη λαϊκή εκδήλωση αλληλεγγύης σε όσους δοκιμάστηκαν από την καταστροφή που συγκλόνισε την Αθήνα και ανάδειξης των προβλημάτων που έχουν προκύψει. Εξάλλου το Φεστιβάλ, ο θεσμός αυτός, που πρώτη η ΚΝΕ καθιέρωσε και τον συνεχίζει με επιτυχία, δε θα μπορούσε να μείνει σιωπηλός, πολύ περισσότερο που ο λαός το έχει ανάγκη. Εχει ανάγκη την ενημέρωση, την ανάπτυξη της συλλογικότητας και του αισθήματος αλληλεγγύης. Ο δυναμικός αυτός νεανικός θεσμός, που ακολούθησε στη διάρκεια του καλοκαιριού μια τρίμηνη πορεία σε όλη την Ελλάδα, κορυφώνεται το επόμενο τετραήμερο στην Αθήνα, έχοντας ως κεντρικό του θέμα τα προβλήματα που προέκυψαν από το σεισμό.

Μέσα σ' αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο λαός και η νεολαία της Αθήνας, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ γίνεται φάρος της αγωνιστικής στάσης, της μη παραίτησης απέναντι στις δυσκολίες και δίνει ώθηση στο ηθικό του λαού και της νεολαίας, ώστε με ψηλά το κεφάλι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.

Σημαντική αναμένεται να είναι η συμβολή του Φεστιβάλ και στην ενημέρωση του λαού για το πρόβλημα του σεισμού και τις συνέπειές του. Μέσα από τις συζητήσεις που θα γίνουν, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, θα αναδειχτούν όλες οι πλευρές του προβλήματος, οι ευθύνες που υπάρχουν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, αλλά και η κατεύθυνση των διεκδικήσεων. Το Φεστιβάλ, ως θεσμός που βασίζεται στη συλλογική δράση και θέλει να καλλιεργήσει τέτοια πρότυπα στο λαό και τη νεολαία, έρχεται να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο σ' αυτήν την ανάγκη, για να δώσει ώθηση στη συλλογική αλληλεγγύη και διεκδίκηση. Από αύριο, θα είμαστε όλοι εκεί λοιπόν, παρόντες στο κάλεσμα των νέων κομμουνιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ