Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απέλυσαν την γραμματέα της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ

Μέρες βίας και ασυδοσίας της εργοδοσίας αλλά και χυδαίου αντικομμουνισμού αναβίωσαν χθες στη Ζάκυνθο με την παράνομη απόλυση της γραμματέας της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ Γεωργίας Λιόλη η οποία εργάζεται στο ξενοδοχείο "ΝΤΙΑΝΑ ΠΑΛΛΑΣ". Η αυθαίρετη και παράνομη απόλυσή της ανακοινώθηκε χθες όταν η Γ. Λιόλη - η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ελλάδας - επέστρεψε στη δουλιά της μετά από αναρρωτική άδεια. Τότε ο εργοδότης Παναγιώτης Μάργαρης της ανακοίνωσε πως απολύεται. Οταν η γραμματέας της ΝΕ Ζακύνθου αρνήθηκε να συμμορφωθεί αν δεν πάρει στα χέρια της γραπτή απόλυση, ο Π. Μάργαρης δίκην τραμπούκου επιχείρησε να τη βγάλει με τη βία έξω από το ξενοδοχείο απειλώντας τη "φύγε γιατί θα εγκλιματίσω". Στην υπόθεση επιχείρησε να παρέμβει και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου Διονύσης Σιγούρος,μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό, αλλά ο εργοδότης παρεμποδίζοντας ωμά τη συνδικαλιστική δράση, του απαγόρευσε την είσοδο στο ξενοδοχείο - γκέτο. Η Γ. Λιόλη αρνήθηκε να εγκαταλείψει την εργασία της και τότε ο Π. Μάργαρης κάλεσε την αστυνομία η οποία - ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις απόψεις του εργοδότη - συνέλαβε τη συνδικαλίστρια με την παράνομη και αστήριχτη κατηγορία της "διατάραξης οικιακής γαλήνης" (!). Κατανοώντας και οι ίδιοι οι αστυνομικοί το γελοίο του πράγματος άφησαν ελεύθερη την γραμματέα της ΝΕ, η οποία αργά το μεσημέρι πήρε στα χέρια της το έγγραφο της απόλυσης στο οποίο φαίνεται πως... εργάστηκε και στη διάρκεια της χθεσινής μέρας.

Η απόλυση της γραμματέα της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ γίνεται ως αντίποινα για τη στάση του Κόμματος στο νησί, το οποίο πρόσφατα είχε ανοίξει το φάκελο της μαύρης εργασίας στο χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων ξεσκεπάζοντας τη σφοδρή παραβίαση των εργασιακών σχέσεων και την απλήρωτη εργασία αλλοδαπών και Ελλήνων υπαλλήλων. Μάλιστα, με ανακοίνωσή της τον περασμένο Ιούλη η ΝΕ κατήγγειλε επώνυμα ξενοδόχους για παρανομίες, στηλιτεύοντας παράλληλα την προκλητική αδιαφορία, τόσο των δημόσιων υπηρεσιών (Επιθεώρηση Εργασίας, ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΙΚΑ) όσο και του νομάρχη και του ΝΣ, επειδή "ενώ γνωρίζουν την απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι συνένοχοι στο έγκλημα που γίνεται σε βάρος των εργαζόμενων γιατί δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο στην πράξη". Πριν ολοκληρωθεί η φετινή τουριστική περίοδος το ΚΚΕ επαληθεύτηκε, καθώς με τη χθεσινή ενέργεια αποδεικνύεται περίτρανα ο φόβος της εργοδοσίας στις αποκαλύψεις και η με κάθε τρόπο τρομοκράτηση των εργαζόμενων με τις απέλπιδες ενέργειες φίμωσης του ΚΚΕ.

Η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ καταγγέλλει την απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζόμενων με την παράνομη απόλυση της γραμματέα της ΝΕ και τονίζει πως η "ενοχλητική" για την εργοδοσία φωνή του ΚΚΕ θα ακουστεί ακόμα δυνατότερη καθώς η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει. Τέλος, "καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, όλη την εργατική τάξη του νησιού μας να μην αφήσει να γίνουν πράξη οι αντεργατικές ντιρεκτίβες του κεφαλαίου και της ΕΕ. Να ξεσηκωθούμε τώρα, να ορθώσουμε ανάστημα για να ανατραπούν όσο γίνεται συντομότερα. Ολοι οι εργαζόμενοι, όλοι όσοι στενάζουν από αυτή την πολιτική, να αντιτάξουν το δικό τους πανεργατικό, αγωνιστικό, ταξικό, λαϊκό μέτωπο μέχρι την τελική ανατροπή της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ