Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Επικίνδυνο "μόρφωμα" η Ευρωπαϊκή Ενωση

"Η νέα Επιτροπή όχι μόνο θα συνεχίσει, αλλά και θα εντείνει την ολέθρια πολιτική της προηγούμενης, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου που εκφράζει και προωθεί η ΕΕ", τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας,παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την παρουσίαση του προγράμματος της νέας Επιτροπής, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι "απλώς άλλαξε ο Μανωλιός, βάζοντας τα ρούχα του αλλιώς"!

"Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες - τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ - όλη αυτή η παράσταση: παραίτηση της Επιτροπής, αντικατάσταση και ακροάσεις των Επιτρόπων, δεν κατάφερε να κρύψει την ουσία του προβλήματος. Για μας πράγματι το κύριο δεν είναι τα πρόσωπα και οι ικανότητες των επιτρόπων ή οι όποιες αλλαγές.

Η κρίση και η εκτίμησή μας για τη νέα Επιτροπή αναφέρεται στην πολιτική που αυτή, όπως και η προηγούμενη Επιτροπή, καλείται να εφαρμόσει. Ομολογούμε ότι οι υπό κρίση Επίτροποι, ως άτομα και ως σύνολο, διαθέτουν όλες τις ικανότητες και την αποφασιστικότητα, όπως φάνηκε και από τις ακροάσεις, αλλά και τις σημερινές δηλώσεις Πρόντι, να υπηρετήσουν πιστά και απαρέγκλιτα τους στόχους της ΕΕ, που ιδρύθηκε και υπάρχει για να κατοχυρώνει και να προωθεί τα συμφέροντα του μεγάλου, του πολυεθνικού κεφαλαίου σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης γενικότερα".

Επισημαίνοντας ότι "για μας είναι βέβαιο ότι η νέα Κομισιόν όχι μόνο θα συνεχίσει το ολέθριο έργο της προηγούμενης, αλλά θα το εντείνει, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις επιταγές αυτών που τη διαφεντεύουν", ο Στρ. Κόρακας υπογράμμισε πως "ο κ. Πρόντι σήμερα για άλλη μια φορά υπέβαλε τα διαπιστευτήριά του στο μεγάλο κεφάλαιο, διαβεβαιώνοντάς το ότι είναι σε θέση, αυτός και η ομάδα του, να το υπηρετούν και ταυτόχρονα ότι μπορούν να ξεγελούν με πλάνα λόγια τους λαούς".

"Οι λαοί της Ευρώπης όμως δεν πρέπει να παραπλανηθούν", τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Απλώς, "άλλαξε ο Μανωλιός, βάζοντας τα ρούχα του αλλιώς"! Μπορούν να είναι σίγουροι ότι και με τη νέα Επιτροπή η σημερινή ζοφερή κατάσταση θα συνεχιστεί, γιατί ακριβώς αυτή είναι δημιούργημα της πολιτικής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Θα 'χουμε νέες εντάσεις και πολέμους, όπως είχαμε στα Βαλκάνια, συνέχιση της πολιτικής των δύο μέτρων και δύο σταθμών στον τομέα του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της ανεξαρτησίας των λαών, διόγκωση της ανεργίας, εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, με όλες τις ολέθριες συνέπειες για την οικονομία και τα λαϊκά στρώματα, ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματοβιοτεχνών, συρρίκνωση κοινωνικών δικαιωμάτων, περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών".

"Απέναντι λοιπόν σε αυτό το επικίνδυνο μόρφωμα, κατέληξε ο Στρ. Κόρακας, όχι μόνο δε στεκόμαστε αδιάφοροι, όχι μόνο το καταδικάζουμε και καταψηφίζουμε και τη νέα Επιτροπή, αλλά καλούμε και τους εργαζόμενους, τους λαούς της Ευρώπης να αναπτύξουν τους αγώνες τους, να βάλουν φραγμό στα ολέθρια για το μέλλον τους σχέδια, να ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση για μια άλλη Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών, της ειρήνης και της αλληλεγγύης, της αμοιβαία ωφέλιμης συνεργασίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ