Παρασκευή 28 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τηλεοπτικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΙΠΑΜΕ, ήταν εντυπωσιακή η επιχείρηση της διάσωσης της ελβετικής οικογένειας που έπεσε θύμα πειρατείας, παρότι δεν την είδαμε στις τηλεοπτικές οθόνες μας... Ομως, σίγουρα όλα αυτά δεν έγιναν για να κεντρίσουν την αχαλίνωτη φαντασία των υπευθύνων των ιδιωτικών καναλιών, που μας παρουσίασαν τα γεγονότα, πιστοί στα γνωστά χολιγουντιανά πρότυπα - έστω και χωρίς ζωντανές εικόνες - και με την εξιδανίκευση κάθε εμπλεκομένου.

Αραγε, ως τηλεθεατές, έχουμε αποδείξει ότι ...έχουμε τόσο λίγο μυαλό και τόσο περιορισμένη κριτική ικανότητα για να ...αξίζουμε αυτήν την τηλεόραση; Δεν το νομίζουμε, μια και ο Ελληνας έχει αποδείξει ότι δεν είναι και τόσο ανόητος.

Αλήθεια, τι θα κάνουν σε μια μελλοντική επίδειξη πυγμής και αποφασιστικότητας, που δε θα έχει, όμως, την προχτεσινή «επιτυχία» και πληρώσουν με τη ζωή τους αθώοι άνθρωποι; Τότε, θα φταίει μόνο η ενδεχόμενη κακή οργάνωση; Δεν καταλαβαίνουν, άραγε, πως η λογική και πρακτική, που τόσο επικρότησαν χτες και προχτές, είναι πολύ επικίνδυνη;

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ αδειούχων αναμένεται να φύγει τούτο το Σαββατοκύριακο από την Αθήνα κυρίως. Εχει που έχει ήδη λίγο κόσμο η πόλη, τώρα πια θα ερημώσει εντελώς - τηρουμένων των αναλογιών φυσικά.

Στα λιμάνια θα γίνει χαμός και, βέβαια, δε θα λείψουν τα φαινόμενα διπλών εισιτηρίων, αναίτιας ταλαιπωρίας, καθυστερήσεων και άλλων παρεξηγήσεων διαφόρων τύπων. Εμείς συνιστούμε στον κόσμο ψυχραιμία, γιατί όλα αυτά είναι πια καθεστώς. Αλλωστε, για να ξεκουραστείτε πάτε, μην χαλάτε τη διάθεσή σας.

ΑΜΑΝ ΠΙΑ ο καύσωνας κατέβαλε μέχρι και τον Χριστόδουλο, που, τέλος πάντων, σταμάτησε τις πολλές - πολλές αγριάδες στις δηλώσεις του για το θέμα των ταυτοτήτων.

Εκείνος ο Αμβρόσιος, όμως, δεν καταλαβαίνει τίποτε... Εκανε πάλι δήλωση χτες περί αντισυνταγματικότητας της διάταξης για τις ταυτότητες και, βέβαια, άλλο που δεν ήθελε ο Ρέππας, που έδωσε συνέχεια στο θέμα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Είναι φανερό ότι θέλουν να κρατήσουν το θέμα στην επικαιρότητα, έστω και τραβηγμένο από τα μαλλιά και θα αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία.

Θα μπορούσαν, πάντως, να ξαναρχίσουν τα ίδια, αφού τους αρέσει από το Σεπτέμβρη. Να κάνουν κι αυτοί λίγες διακοπές, να ησυχάσουμε, επιτέλους, κι εμείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ