Παρασκευή 28 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διογκώνονται οι κατασταλτικοί μηχανισμοί

Ψηφίστηκε χτες στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που προβλέπει την πρόσληψη επιπλέον 2.300 συνοροφυλάκων

Ολοκληρώθηκε χτες στο Β` Θερινό Τμήμα της Βουλής, η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την πρόσληψη 2.300 συνοροφυλάκων και ειδικών φρουρών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ , καταψήφισαν το νομοσχέδιο τόσο επί της αρχής, όσο και το κάθε άρθρο ξεχωριστά. Αναφερόμενος στο πολιτικό σκεπτικό του νομοσχεδίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Παναγιώτης Κοσιώνης, τόνισε: «εμείς εκφράσαμε την ανησυχία μας για μια υπερβολική διόγκωση του κατασταλτικού μηχανισμού. Στο σώμα (σ.σ. της Βουλής) υπάρχει μια διχασμένη αντίληψη. Δηλαδή είναι οι λαθρομετανάστες που δημιουργούν την εγκληματικότητα ή άλλες αιτίες;».

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ «πώς είναι δυνατόν να κατασταλεί αυτό το φαινόμενο με τρία Συντάγματα που με την πάροδο του χρόνου θα δημιουργηθούν, ξεχωριστά με τους 13.000 δημοτικούς αστυνομικούς που θα γίνουν και οι οποίοι θα έχουν το 80% των αρμοδιοτήτων της ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΛ.ΑΣ. η οποία διογκώνεται, λες και είμαστε χώρα εγκληματιών».

Σχολιάζοντας το θέμα των προσλήψεων ο Παναγιώτης Κοσιώνης επισήμανε: «διακρίνουμε ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ελαστικοποίηση». Τέλος προκάλεσε για μια φορά ακόμα τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ζητώντας «να απαντήσει στην πληροφορία που είχαμε ότι υπήρχαν 10 αιτήσεις μουσουλμάνων οι οποίες δεν έγιναν δεκτές λόγω χαμηλού βαθμού, θα τον παρακαλούσα να μας πει εάν η πληροφορία είναι σωστή και αν σκέπτεται να το αντιμετωπίσει». Ομως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αρνήθηκε να απαντήσει.

Τέλος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων για την ενίσχυση των οικογενειών των δυο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας και του αξιωματικού της πυροσβεστικής που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης των τελευταίων πυρκαγιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ