Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΑΓΕ
Στο προσκήνιο η επιχειρηματική ασυδοσία

Από την Παρασκευή γνώριζε η εταιρεία το πρόβλημα με τα θραύσματα γυαλιού στα γιαούρτια

Οι κίνδυνοι, που απειλούν τη δημόσια υγεία από την πλήρη ασυδοσία της «ελεύθερης αγοράς» και του «ανταγωνισμού», επανέρχονται στο προσκήνιο, μετά την απόσυρση επιδορπίων γιαουρτιού για παιδιά («Junior») της ΦΑΓΕ, λόγω ενδεχομένου ύπαρξης θραυσμάτων γυαλιού στις συσκευασίες.

Το θέμα, που η επιχείρηση προσπάθησε να το ξεπεράσει με μια ανακοίνωση προς τον Τύπο τη Δευτέρα, εγείρει πολλαπλά ερωτηματικά και ανησυχία, αφού, όπως εκ των υστέρων έγινε γνωστό, στην εταιρεία η σχετική καταγγελία έγινε από καταναλωτή την Παρασκευή 10 του Νοέμβρη. Αυτό προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), όπου αναφέρεται ότι ο καταγγέλλων βρήκε θραύσματα γυαλιού μέσα σε συσκευασία προϊόντος.

Επιπλέον ερωτηματικά δημιουργούνται από το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, το πρόβλημα διαπιστώθηκε από την ίδια την εταιρεία στη διάρκεια του τακτικού μηχανικού ελέγχου στη γραμμή παραγωγής στις 28 Οκτώβρη (!!!) όταν διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει κάλυμμα λάμπας υπεριώδους ακτινοβολίας, το οποίο αντικαταστάθηκε και η γραμμή ξανατέθηκε σε λειτουργία στις 30 Οκτώβρη. Το ότι η καταγγελία έγινε στις 10 Νοέμβρη κατέδειξε ότι ενδεχομένως υπάρχουν κομμάτια γυαλιού σε παρτίδες που παρήχθησαν από τις 30 Οκτώβρη μέχρι τις 2 Νοέμβρη, και άρα είτε ήταν πλημμελής η αποκατάσταση του προβλήματος, είτε ξαναπαρουσιάστηκε η ίδια βλάβη.

Χτες, ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε αυτεπάγγελτη έρευνα, ενώ ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κάνει λόγο για ολιγωρία της εταιρείας στην ενημέρωση των καταναλωτών και του ΕΦΕΤ, γιατί άφησε να περάσουν τρεις μέρες από την επίσημη καταγγελία καταναλωτή προς την εταιρεία μέχρι τη στιγμή που δημοσιοποίησε το πρόβλημα. Ο έλεγχος του ΕΦΕΤ συνεχιζόταν μέχρι χτες το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ