Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2007
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Πυγμή και δημαγωγία...

«Διπλή γλώσσα», προκειμένου να εξυπηρετήσει και τις εκλογικές ανάγκες, χρησιμοποίησε ο Κ. Καραμανλής μιλώντας χτες το βράδυ στην πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2007.

Από τη μια εμφανίστηκε ανυποχώρητος και με πυγμή απέναντι στις λαϊκές ανάγκες και αιτήματα, αλλά από την άλλη δε δίστασε να δημαγωγήσει και να παρουσιάσει τα «ψίχουλα» ως απόδειξη για τη «βελτίωση του εισοδήματος των οικονομικά ασθενέστερων»!

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο βασικός στόχος του προϋπολογισμού είναι «η συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και προσαρμογής, η αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας». Παρεμπιπτόντως η κυβέρνηση προωθεί και τη «βελτίωση του εισοδήματος των οικονομικά ασθενέστερων και η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, η αύξηση της απασχόλησης και η περαιτέρω μείωση της ανεργίας».

Ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός «αξιοποιεί τα αποτελέσματα των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση και συμβαδίζει με την εξέλιξη της μεταρρυθμιστικής στρατηγικής της», δίχως όμως να γίνει συγκεκριμένος. «Είναι προϋπολογισμός συνέπειας και αξιοπιστίας, αποτελεσματικότητας και προοπτικής», διακήρυξε, αναπαράγοντας το παραμύθι ότι οι κατευθύνσεις του προϋπολογισμού «οδηγούν με σίγουρα και σταθερά βήματα στην αύξηση του παραγόμενου προϊόντος και τη διασφάλιση αυξανόμενου κοινωνικού μερίσματος»...

Ωστόσο ο πρωθυπουργός, έσπευσε να ξεκόψει ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν λαϊκές ανάγκες, παρά την αύξηση του παραγόμενου πλούτου: «Δε δικαιούμαστε να υπονομεύσουμε τα σημαντικά βήματα της οικονομίας μας για πρόσκαιρες εντυπώσεις», είναι η προσφιλής, πλην αστεία, δικαιολογία που επικαλέστηκε ακόμα μια φορά. Προκειμένου να πείσει για την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης, αναφέρθηκε εκτενώς στη β' φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης που φέρνει νέα φορολογικά βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους παρά τα αντιθέτως υποστηριζόμενα, αλλά και στη «σταδιακή» υλοποίηση δεσμεύσεων της κυβέρνησης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ