Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2007
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στο 3,79% του ΑΕΠ!

Στα γνωστά επίπεδα της χρόνιας υποχρηματοδότησης κινείται ο προϋπολογισμός για την Παιδεία το 2007, προδιαγράφοντας τη συνέχιση της υποβάθμισης, της ιδιωτικοποίησης, της επιβάρυνσης του ήδη πενιχρού εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας.

Για το 2007, η κυβέρνηση προϋπολογίζει να δώσει συνολικά για την Παιδεία 7,3 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει μόλις το 8,98% των συνολικών δαπανών του προϋπολογισμού, έναντι 8,36% πέρσι και αντιστοιχεί στο 3,79% του ΑΕΠ (έναντι 3,53% το 2006). Από τον τακτικό προϋπολογισμό διατίθενται 6,533 δισ. ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες για βιβλιοθήκες, για τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, την Ακαδημία Αθηνών και 804 εκατ. ευρώ από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων.

Με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει την πλήρη προσαρμογή της Παιδείας στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, ο νέος προϋπολογισμός αποτελεί μοχλό εφαρμογής της πολιτικής αυτής. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και σπουδαστές, που με τις κινητοποιήσεις τους ανέδειξαν τα προβλήματα που γεννά αυτή η πολιτική, έχουν ήδη ανανεώσει το ραντεβού τους στους δρόμους και με αφορμή τον προϋπολογισμό για να προβάλουν το αίτημα για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όφελος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ