Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2007
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολα για το κεφάλαιο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

Εργαλείο προώθησης της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης χαρακτηρίζει τον κρατικό προϋπολογισμό 2007 το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, η οποία έχει ως εξής:

«Ο κρατικός προϋπολογισμός 2007 αποτελεί εργαλείο προώθησης της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Την ώρα που οι μισθωτοί εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι καλούνται να σηκώσουν τα πρόσθετα βάρη της αύξησης των φορολογικών εσόδων, το μεγάλο κεφάλαιο απολαμβάνει πρόσθετες φοροελαφρύνσεις, παρά την τεράστια κερδοφορία του.

Την ίδια στιγμή, οι κρατικές δαπάνες στοχεύουν στη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων και στην προώθηση των στόχων της στρατηγικής της Λισαβόνας, σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Ετσι, η κυβέρνηση προωθεί σταθερά την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, την ολοκλήρωση της "απελευθέρωσης" κλάδων στρατηγικής σημασίας, τη δημιουργία υποδομών για την ταχύτερη κίνηση εμπορευμάτων, εργασίας και κεφαλαίου. Απ' την άλλη, παγώνει κάθε πραγματική αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις, που να ξεπερνά το ύψος του πληθωρισμού.

Είναι ολοφάνερο ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα απ' την προώθηση του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού, που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πρέπει και μπορούν να κινηθούν αγωνιστικά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής προς τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική: να γίνει ο κοινωνικός πλούτος λαϊκή περιουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ