Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΝΩΣΗ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ
Στηρίζει την Κούβα στη μάχη ενάντια στον αποκλεισμό

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ.--

Τη σημαντική νίκη της Κούβας στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου 183 χώρες υπερψήφισαν την πρόταση της Κούβας για τερματισμό του απάνθρωπου αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ, υπογράμμισε χτες στην εφημερίδα «Πρένσα Λατίνα» ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Κρατών Καραϊβικής (ACS), Ρούμπεν Αρτούρο Σιλιέ.

Το αποτέλεσμα της ΓΣ του ΟΗΕ «αποτελεί επιτυχία όχι μόνο για την Κούβα, αλλά και για όλη τη Λατινική Αμερική» επισήμανε, θυμίζοντας παράλληλα ότι ολοένα και αυξάνονται οι χώρες που καταδικάζουν τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ απέναντι στην Κούβα.

Σημειώνεται ότι η Κούβα παίρνει ενεργό μέρος στην Ενωση Κρατών Καραϊβικής που δημιουργήθηκε πριν 12 χρόνια ως μηχανισμός συνεργασίας και συμφωνίας ανάμεσα στις 25 χώρες που συμμετέχουν σ' αυτή.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος της Ενωσης της Αργεντινής και των Δημοσίων Υπαλλήλων (ATE - CTA) απέστειλε μήνυμα στήριξης στον κουβανικό λαό για τη νίκη που απέσπασε στον ΟΗΕ ενάντια στον αποκλεισμό των ΗΠΑ. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που απέστειλε στην «Πρένσα Λατίνα», «αυτός ο οικονομικός πόλεμος των ΗΠΑ είναι παράνομος και συστηματικά παραβιάζει τα δικαιώματα ενός λαού», ενώ τονίζει πως ο τερματισμός του αποκλεισμού θα πρέπει να απαιτηθεί από τη διεθνή κοινότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ