Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΟΑΧΑΚΑ
Νέο σχέδιο δράσης του ΑΡΡΟ

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων για την αποπομπή του κυβερνήτη της Οαχάκα, Ουλίσες Ρουίς, ξεκινά η «Λαϊκή Συνέλευση της Οαχάκα» (APPO).

Το σχέδιο δράσης του ΑΡΡΟ περιλαμβάνει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Λα Χορνάδα», την αποκατάσταση των οδοφραγμάτων που διέλυσαν κατά την εισβολή τους οι ομοσπονδιακές δυνάμεις καταστολής (PFP), την επανακατάληψη κυβερνητικών κτιρίων, τον αποκλεισμό δρόμων και κεντρικών οδικών αρτηριών και φυσικά σειρά διαδηλώσεων. Σύμφωνα με το ηγετικό στέλεχος του ΑΡΡΟ, Ζένεν Μπράβο Καστεγιάνος, οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την 1η Δεκέμβρη με τις πορείες από 7 σημεία της πολιτείας προς την πρωτεύουσα Μέξικο και εκτός του αιτήματος άμεσης και άνευ όρων αποπομπής του Ουλίσες Ρουίς θα στραφούν και κατά του εκλεγμένου προέδρου Φελίπε Καλντερόν που αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Δεκέμβρη.

Τέλος, 6 γυναίκες, 3 άντρες και 2 παιδιά, το ένα νεογέννητο, σφαγιάστηκαν από μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Νουέβα Παλαιστίνα», που έχει διασυνδέσεις με την κυβέρνηση, στην περιοχή Μόντες Ασούλες στη ζούγκλα της Λακαντόνα, στην επαρχία Τσιάπας, όπως κατήγγειλαν οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ