Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Ο ... χρήσιμος Γκορμπατσόφ

Ως άνθρωπο «αποφασισμένο να νικήσει και να επιβάλει αλλαγές», που «βασανίζεται από αμφιβολίες για το μέλλον» εμφανίζει τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» που την περασμένη Κυριακή έδωσε σε αποκλειστικότητα, αποσπάσματα από δύο βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν στη Ρωσία.

Τα βιβλία «Μέσα από το Πολιτικό Γραφείο» (που περιέχει μνημόνια του συμβούλου του Γκορμπατσόφ, Ανατόλι Τσερνάγεφ) και «Ο Γκορμπατσόφ και το γερμανικό ζήτημα» εμφανίζονται να ...αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα του Κρεμλίνου, όπου γίνεται μια «μάχη ανάμεσα στο παλιό και το νέο» για τις επιλογές που θα έκριναν το μέλλον.

Ο «ανήσυχος» Γκορμπατσόφ, όμως, όπως και να θέλουν να τον παρουσιάσουν τώρα, έπαιξε συγκεκριμένο ρόλο, ως προδότης του σοσιαλισμού που για χρόνια όπως παραδέχεται ο ίδιος - δηλώνοντας την ικανοποίησή του για την ανατροπή της Σοβιετικής Ενωσης και άλλων Λαϊκών Δημοκρατιών - είχε στόχο της ζωής του την ...«εξολόθρευση του κομμουνισμού, αυτής της ανυπόφορης δικτατορίας κατά των ανθρώπων»... Και βέβαια σήμερα που οι λαοί της ΕΣΣΔ υποφέρουν τα δεινά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ο ίδιος εξαργυρώνει κάθε τόσο τα... αργύρια που εισέπραξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ