Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Μπροστά για την οργάνωση των αγώνων

Το ρόλο του πολιτικού υπηρέτη των εφοπλιστών και της εφοπλιστόδουλης πολιτικής των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε ξανά η πλειοψηφία ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΠ στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Στην προχτεσινή της συνεδρίαση, αποφασίζοντας «κοινωνικό διάλογο», ουσιαστικά αποδέχτηκε τα εκτρωματικά μέτρα της κυβέρνησης για την ποντοπόρο ναυτιλία, τα οποία προβλέπουν δραστική μείωση των οργανικών συνθέσεων, απαλλαγή των εφοπλιστών από τις ασφαλιστικές τους εισφορές και επιδότησή τους από την παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών των ναυτεργατών!

Τη στάση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας καταγγέλλουν ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. «Η ομάδα των κοινωνικών συνεταίρων (ΥΕΝ - ΠΝΟ - εφοπλιστές) τρέμουν τους ναυτεργάτες, τον οργανωμένο αγώνα τους και την ταξική πάλη τους. Τρέμουν την κοινή δράση του Διεθνούς Συνδικαλιστικού Κινήματος. Γι' αυτό κρατούν με νύχια και με δόντια την πολιτική επιστράτευση, το χουντικό καταστατικό της ΠΝΟ, την αντιδραστική ναυτική νομοθεσία» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ταξικές δυνάμεις.

Τα σωματεία τονίζουν ότι οι γενικές συνελεύσεις της ΠΕΜΕΝ στις 30 Νοέμβρη και του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» στις 5 Δεκέμβρη θα πάρουν αποφάσεις για να αποκρούσουν την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Και σημειώνουν ότι το Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ στις 14, 15 Δεκέμβρη «θα πρέπει να αποτελέσει βήμα καταδίκης αυτής της πολιτικής και αφετηρία οργάνωσης ανάπτυξης αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ