Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΓΙΑ ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΛΚΕΣΤΑΪΝ
Πάλη για να ακυρωθεί στην πράξη

Σε ένταση των αγώνων ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των φορέων της καλούν με ανακοινώσεις τους τα ταξικά συνδικάτα

Μόνο η ταξικά προσανατολισμένη πάλη των εργαζομένων μπορεί να εμποδίσει τα αντεργατικά σχέδια των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου

Motion Team

Μόνο η ταξικά προσανατολισμένη πάλη των εργαζομένων μπορεί να εμποδίσει τα αντεργατικά σχέδια των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου
Το νέο αντεργατικό έγκλημα που σηματοδοτεί η έγκριση της οδηγίας Μπολκεστάιν και συντελέστηκε με τη συμβολή φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατών καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους τα ταξικά σωματεία της Αθήνας, καλώντας τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους συντονισμένους αγώνες τους ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του κεφαλαίου.

Η οδηγία Μπολκεστάιν «δίνει νέα προνόμια στο κεφάλαιο για «χαμηλό κόστος εργασίας», δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος. «Η εφαρμογή αυτής της οδηγίας θα πλήξει ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες εργατοϋπαλλήλους και τους μετανάστες. Χαμένα θα βγουν και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καθώς τα μονοπώλια θα αποκτήσουν πλήρη ελευθερία στη διαμόρφωση της τιμής και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών» επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Η οδηγία «αποτελεί τον προπομπό για την πλήρη ιδιωτικοποίηση τομέων και κοινωνικών υπηρεσιών, αφού αφορά το σύνολο των υπηρεσιών δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα» συμπληρώνει το Συνδικάτο Φαρμάκου και το Συνδικάτο Χαρτεργατών, εξηγώντας πως επιδιώκεται ισοπέδωση δικαιωμάτων που κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες η εργατική τάξη της χώρας μας. Προειδοποιεί «την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τα κόμματα που έβαλαν πλάτη σε αυτό το έκτρωμα, ότι δεν πρόκειται να περάσει».

Σε «σαρωτικό χτύπημα των μισθολογικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων» αναφέρονται σε κοινή τους ανακοίνωση το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων καταγγέλλοντας τη στάση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βοηθούν ώστε να «χαρίζονται - ξεπουλιούνται όλα στο κεφάλαιο» και υπογραμμίζοντας ότι η πάλη μέσα από τα συνδικάτα θα ενταθεί, «ο ενιαίος αταλάντευτος αγώνας της εργατικής τάξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να αποκρούσει αυτό το έκτρωμα».

Η οδηγία Μπολκεστάιν οδηγεί «στην προς τα κάτω εξίσωση των εργασιακών σχέσεων», τονίζει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, ενώ σε αγωνιστική επαγρύπνηση καλεί τους εργαζόμενους και το Συνδικάτο σε Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά. «Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να ακυρώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια εφαρμογής» της οδηγίας, σημειώνει το Σωματείο εργαζομένων στο καζίνο - ξενοδοχείο και τελεφερίκ της Πάρνηθας θυμίζοντας ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν την οδηγία, όπως και ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, ενώ αυτοί του ΠΑΣΟΚ στην πλειοψηφία τους απείχαν και ένας υπερψήφισε την οδηγία.

Τέλος, το Σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, Ντία» σημειώνει χαρακτηριστικά πως τα εργασιακά δικαιώματα στήνονται στη λαιμητόμο. Την έγκριση της οδηγίας καταγγέλλουν ακόμα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας», το Σωματείο εργαζομένων στη ΦΑΓΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν» και το Συνδικάτο Νοσοκόμων - Νοσηλευτριών αποκλειστικής απασχόλησης «Ενωση Αλληλεγγύης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι» ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Ερύμανθο (2013-04-12 00:00:00.0)
Χέρι χέρι... (2006-11-17 00:00:00.0)
Νέα βήματα προς τον εργασιακό Μεσαίωνα (2006-11-02 00:00:00.0)
Πανευρωπαϊκή ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ για το αντεργατικό έκτρωμα (2006-02-15 00:00:00.0)
Δικομματική δημαγωγία στο φόντο της ουσιαστικής συμφωνίας (2006-02-11 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην οδηγία Μπολκεστάιν (2005-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ