Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
Προκλητικό ντελίριο από τον έμπιστο των εφοπλιστών

Την άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης, για τους λιμενεργάτες που κινητοποιούνται, επανέφερε χτες ο Μ. Κεφαλογιάννης

Επιστρατεύοντας τις δυνάμεις καταστολής ο Μ. Κεφαλογιάννης μεθόδευσε το πρωί το ξεπούλημα του ΟΛΠ και το απόγευμα εμφανίστηκε στη Βουλή προκλητικός συκοφαντώντας ασύστολα όσους αντιδρούν στην παράδοση των λιμανιών στους μεγαλοκαρχαρίες. Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή είπε ότι όσοι αντιδρούν είναι «οι πλέον υψηλόμισθοι και βολεμένοι» και πρόκειται για «30 άτομα στο λιμάνι που βγάζουν γλώσσα στην κοινωνία». Στο παραλήρημά του δεν παρέλειψε να ισχυριστεί ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ ουσιαστικά δε δουλεύουν αφού την «κοπανούν» από τις βάρδιες και απειλούν τη ζωή των μελών του ΔΣ του ΟΛΠ!

Ο Μ. Κεφαλογιάννης παραδέχτηκε ότι η πορεία του ξεπουλήματος των λιμανιών ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας σαν πετυχημένο παράδειγμα «σύμπραξης» την κατασκευή του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Αναφερόμενος στα νέα προνόμια που δίνει στους εφοπλιστές της ποντοπόρου ναυτιλίας, είπε ότι θα επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές προκειμένου να μειωθεί το κόστος εργασίας και να ευνοηθεί η ανταγωνιστικότητα. Στην ίδια κατεύθυνση, είπε, θα υπάρξει και μείωση των συνθέσεων των πληρωμάτων ως συνέχεια των επτά μειώσεων που είχαν κάνει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές του τελευταίου στη συνεδρίαση της επιτροπής αρκέστηκαν απλώς σε διαφωνία πάνω σε διαδικαστικά θέματα του ξεπουλήματος των λιμανιών που άλλωστε είχε αρχίσει από τις κυβερνήσεις τους. Χαρακτηριστικά ο Χ. Πρωτόπαπας είπε ότι δεν έγινε κανένας διάλογος και τόνισε ότι το κόμμα του δεν είναι αντίθετο με τις «συμπράξεις» προκειμένου να έρθουν στο λιμάνι ξένα κεφάλαια. Ενώ και για την ποντοπόρο ναυτιλία δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετοι με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Οσο πιο αποφασισμένοι είστε για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγάλων διεθνών ομίλων των μεταφορών, τόσο θα ανεβάζετε τους τόνους κατά των εργαζομένων» τόνισε στην παρέμβασή της η βουλευτής του ΚΚΕ Ελ. Παντελάκη. Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να διασπάσει τους εργαζόμενους και την ίδια ώρα αφήνει στο απυρόβλητο τους διάφορους ομίλους που κυριολεκτικά θησαυρίζουν.

Η βουλευτής υπενθύμισε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προχώρησαν σε εννιά πράξεις μείωσης της σύνθεσης των πληρωμάτων αλλά παρόλα αυτά οι εφοπλιστές άλλαξαν σημαία και σήμερα ανήκουν στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Για το ξεπούλημα των λιμανιών, είπε η Ελ. Παντελάκη, η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί νόμους που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό η όποια αντιπαράθεση μεταξύ τους είναι μόνο στα διαδικαστικά ζητήματα του ξεπουλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ