Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΟ «ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ»
Η τρομοκρατία θα πέσει το κενό

«Η απειλή που επιχειρεί η διεύθυνση προς τον πρόεδρο του σωματείου δεν απευθύνεται μόνο σε αυτόν, αλλά σε όλους τους εργαζόμενους». Την προσπάθεια τρομοκράτησης συνολικά των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ», με το εξώδικο που έστειλε η εργοδοσία στον κομμουνιστή πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου, Λεωνίδα Τσουκαλά, επειδή στήριξε ενέργειες που διατάραξαν την... «εργασιακή ειρήνη» (η εργοδοσία αναφέρεται στην επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ που συζήτησε με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους για τις τοπικές εκλογές, στις 3/10), καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και το Συνδικάτο Τουρισμού - Επισιτισμού.

«Η πραγματική τους ενόχληση βρίσκεται στο ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματά μας για σταθερή και πλήρη εργασία με αποδοχές και συντάξεις που καλύπτουν τις ανάγκες μας...», εξηγούν τα δύο σωματεία, επισημαίνοντας ότι το περιστατικό σημειώνεται σε μια περίοδο που δυναμώνει η συντονισμένη και ολομέτωπη επίθεση των εργοδοτών. Και συνεχίζουν: «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν ανέχεται τέτοιες ωμές παρεμβάσεις από την εργοδοσία. Καλούμε τη διεύθυνση του ξενοδοχείου να πάρει πίσω τις απειλές».

Καλούν τους εργαζόμενους στο «Ιντερκοντινένταλ» να μην επιτρέψουν «την κατάργηση του δικαιώματος στην ενημέρωση, στη συμμετοχή και στη διεκδίκηση για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειές μας». Να δηλώσουν αντίσταση στην εργοδοτική τρομοκρατία συμμετέχοντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων (21/11, 4.30 μ.μ., θέατρο «Ακάδημος») και στις εκλογές του σωματείου που αρχίζουν στις 28 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ